lydia argilli_food photography_bratislava_recept_Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache - 5 variácii

Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém.

Ako si viete predstaviť neexistuje len 1 recept – od klasickej Ganache z tmavej čokolády, až po bielu ganache, fialovú či jahodovú.. tých možností je naozaj veľa. Preto vám ponúkam 1 základný recept a okrem neho ešte 4 ďaľšie obmeny.

Ganache z tmavej čokolády

Základný recept Ganache

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 200 g horkej čokolády (70 % kakaovej sušiny)

  • 200 ml sladkej smotany (podiel tuku najlepšie nad 30 %)

Postup

  • Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky.
  • V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu.
  • Nechajte ju minútu odstáť a potom miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká.
  • Horkú čokoládovú ganache ihneď použite na polievanie koláčov, namáčanie ovocia alebo ju nechajte vychladnúť, kým nezhustne na polevu.

Ganache z bielej čokolády:

Suroviny:

200 g bielej čokolády
150 ml hustej smotany

Postup

Bielu čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky.
V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť.
Horúcu smotanu nalejte na nasekanú bielu čokoládu.
Nechajte chvíľu odstáť a potom miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká.
Ganache z bielej čokolády nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a až potom ho použite ako polevu alebo náplň do koláčov a zákuskov.

Čučoriedková ganache

Suroviny

200 g bielej čokolády
150 ml hustej smotany
100 g umytých a osušených čerstvých čučoriedok

Postup

Čučoriedky nakrájame na plátky a nakrájame na kocky. Postupujte rovnako ako pri ganache z horkej čokolády, čokoládu rozpustite so smotanou.

Čučoriedky rozvarte s troškou vody a prepasírujte cez sítko. Zmes pridajte k čokoláde.
Pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte ganache, kýmzmes nebude hladká.
Čučoriedkovú ganache nechajte vychladnúť a potom ju použite ako náplň do koláčov, tort alebo ako polevu na dezerty.

Jahodová ganache

Suroviny

200 g bielej čokolády
150 ml hustej sladkej smotany
100 g čerstvých jahôd, umytých, olúpaných a nakrájaných

Postup

Jahody nakrájame na plátky a nakrájame na kúsky. Postupujte rovnako ako pri bielej čokoládovej ganache, čokoládu rozpustite so smotanou.
Jahody rozvarte s trochou vody až ostanú konzistenciou ako marmeláda. Pridajte k čokláde.
Pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte ganache, kým sa jahody úplne nezmiešajú a zmes nie je hladká.
Jahodovú ganache nechajte vychladnúť a potom ju použite ako náplň do koláčov, cupcakes alebo ako dip na ovocie.

Ganache bez čokolády, z kakaa


Suroviny

  • 500 ml hustej sladkej smotany
  • 2PL kakaa
  • 2PL kr. Cukru

Postup

V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Pridáme kakao a cukor a dobre miešame.
Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Vyšľaháme do tuhej peny.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.


  • Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.


  • Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*