Moja mama tento druh rezov zbožňuje – piškóta, plnka a želatína doplnená o sezónne ovocie, naozaj chutná a svieža kominácia.
Lahodné ovocné rezy s vanilkovou plnkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
4 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
2 šálky hl. múky
1 malá šálka vody
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1/2 šálky oleja
1 balenie vanilkového pudingového prášku- Plnka
400ml mlieka
1 balenie pudingu zlatý klas
1 vanilkový cukor
100g masla izbovej teploty- Okrem toho
250ml ovocnej šťavy
2 nekrarinky a granátové jablko na ozdobu
1 balenie tortového želé
4Pl kr. cukru
Postup
- V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku vody.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Piškótu vyberieme z trúby a necháme piškótu ju vychladnúť. - Medzitým si pripravíme plnku. Na to odoberieme z mlieka za 3-4PL, zvyšok dáme do hrnca zohrievať. V odobratom mlieku zmiešame vanilkový pudingový prášok a vanilkový cukor a keď mlieko zovrie, vlejeme doňho pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.
izbovej teploty. - Ten necháme dôkladne vychladnúť a potom doňho prišľaháme maslo. Zmes nanesieme na cesto a zarovnáme. Necháme 30 minút v chlade.
- Na záver ovocnú šťavu nalejeme do hrnca, pridáme želé, cukor a za stále miešane zmes až sa zahustí, Nanesieme na vychladnutý puding a opäť necháme vychladnúť. Na záver pokrájame na kocky a každú ozdobíme nektarinkou a jabĺčkom.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Lahodné ovocné rezy s vanilkovou plnkou
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.