Zelené fazuľky na olivovom oleji

Tento recept je možno pripravič buď v bezmäsitej verzii, alebo ako v tomto recepte s hovädzím mäsom. Chutný ľahký pokrm.

Jump to Recipe

Zelené fazuľky na olivovom oleji

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g zelených fazulik/strukov

  • (250g hovädzieho mletého mäsa)

  • 1 veľká cibula

  • 2 rajčiny – ošúpané a zbavené jadierok

  • 1 cesnakový strúčik

  • soľ, čierne korenie, kmín, sušené čili

  • 2PL citrónovej šťavy

  • 50ml vody

  • 4-5PL olivový olej

Postup

  • Fazuľky umyjeme, očistíme ich a odrežeme stonky. Potom ostrým nožom pokrájame na menšie kusy, ktoré vložíme do misky. Pripravíme marinádu. Na to polejeme fazuľky olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme čiernym korením, kmínom a čili. Na záver pridáme roztlačený cesnakový strúčik. Všetko dobre premiešame a necháme krátko marinovať.
  • V hrnci opražíme na oleji na jemno pokrájanú cibuľku. Pridáme hovädzie mleté mäso a opekáme ho zo všetkých strán, až sa mäsu zatiahnú póry. Ak chceme bezmäsitú variantu, tento krok vynecháme. Pridáme rajčiny, ktoré sme ošúpali a zbavili jadierok a pokrájali na drobno. Krátko spolu opečieme. Potom pridáme marinované fazuľky.
  • Zalejeme vodou a prikryté necháme na miernom ohni variť 20-30min. do mäkka. Čas varenia závisí od toho, aké veľké kusy fazuľky spracovávame.
    Servírujeme s ryžou

Potrebujete:

  • 500g zelených fazuliek
  • 1 veľká cibula
  • 2 rajčiny – ošúpané a zbavené jadierok
  • 250g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cesnakový strúčik
  • soľ, čierne korenie, kmín, sušené čili
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 50ml rajčinovej šťavy
  • 50ml vody
  • 4-5PL olivový olej

Postup:

  • Fazuľky umyjeme, očistíme ich a odrežeme stonky. Potom ostrým nožom pokrájame na tenké pásy, ktoré vložíme do misky.
  • Pripravíme marinádu. Na to polejeme fazuľky olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme čiernym korením, kmínom a čili. Na záver pridáme rotlačený cesnakový strúčik. Všetko dobre premiešame a necháme krátko marinovať.
  • V hrnci opražíme na oleji na jemno pokrájanú cibuľku. Pridáme hovädzie mleté mäso a opekáme ho zo všetkých strán, až sa mäsu zatiahnú póry.
  • Pridáme rajčiny, ktoré sme ošúpali a zbavili jadierok a pokrájali na drobno. Krátko spolu opečieme. Potom pridáme marinované fazuľky.
  • Zalejeme rajčinovou šťavou a vodou a prikryté necháme na miernom ohni variť 20-30min. do mäkka. Čas varenia závisí od toho, aké veľké kusy fazuľky spracovávame.
  • Servírujeme s ryžou.

Môj tip – Intenzívnejšiu chuť dostanú fazuľky keď sa pripravia už deň vopred a nechajú v oleji stáť cez noc v chlade a až na ďaľší deň uvaria.

Zelené fazuľky na olivovom oleji

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*