Orientálna ryža pilaw/Pilaf

Ak ste trávili dovolenku v Turecku či Grécku asi ste sa už stretli s touto prílohou z ryže. Asi neexistuje jeden správny recept na prípravu ale tradične sa v pilawe spracováva okrem ryži takisto aj cibuľa, oriešky (napríklad pínové) a častokrát aj sušené ovocie (ako sušené hrozno či marhule). Okrem toho sa pridáva tradičné orientálne koreni – kumín, ktorý dodá pokrmu tu správnu arómu.

Chcete sa dozvedieť viac o príprave ryži?

Navštívte môj bezplatný Mini kurz varenia pre začiatočníkov – Ryža
Jump to Recipe

Orientálna ryža pilaw/Pilaf

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 šálka ryže (najlepšie rizoto ryže)
    1 cibuľa
    50g píniových orieškov
    1-2Pl masla, trochu oleja
    2čl soli, čierne korenie, 1čl kumínu
    2 šálky vody

Postup

  • Cibuľu pokrájame na pásiky a dáme s olejom opekať na nízskej teplote. Keď začne cibuľa meniť svoju farbu na karamelovu pridáme tiež pínové oriešky a za miešania opekáme až je všetko hnedasté.
  • Ryžu si dobre umyjeme vo vode a potom necháme odkvapkať. Pridáme k cibuli a orieškom. Pridáme maslo a potom zalejeme vodou.
  • Dochutíme soľou, korením a kumínom a necháme zovrieť. Násldne znížime teplotu na minimum a necháme pomaly variť 20 minút. Hotovo.

Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?

Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*