Ak ste trávili dovolenku v Turecku či Grécku asi ste sa už stretli s touto prílohou z ryže. Asi neexistuje jeden správny recept na prípravu ale tradične sa v pilawe spracováva okrem ryži takisto aj cibuľa, oriešky (napríklad pínové) a častokrát aj sušené ovocie (ako sušené hrozno či marhule). Okrem toho sa pridáva tradičné orientálne koreni – kumín, ktorý dodá pokrmu tu správnu arómu.
Chcete sa dozvedieť viac o príprave ryži?
Navštívte môj bezplatný Mini kurz varenia pre začiatočníkov – Ryža

Orientálna ryža pilaw/Pilaf
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 šálka ryže (najlepšie rizoto ryže)
1 cibuľa
50g píniových orieškov
1-2Pl masla, trochu oleja
2čl soli, čierne korenie, 1čl kumínu
2 šálky vody
Postup
- Cibuľu pokrájame na pásiky a dáme s olejom opekať na nízskej teplote. Keď začne cibuľa meniť svoju farbu na karamelovu pridáme tiež pínové oriešky a za miešania opekáme až je všetko hnedasté.
- Ryžu si dobre umyjeme vo vode a potom necháme odkvapkať. Pridáme k cibuli a orieškom. Pridáme maslo a potom zalejeme vodou.
- Dochutíme soľou, korením a kumínom a necháme zovrieť. Násldne znížime teplotu na minimum a necháme pomaly variť 20 minút. Hotovo.
Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?
Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať