Recepis.sk_food photography_Lydia Argilli_recept_Zeleninové kari

Zeleninové kari

Ak ste už navštívili Anglicko viete, že táto krajina ponúka kari na veľa rôznych spôsobov od mäsitých verzií až po bezmäsité. Základom je ale vždy veľký výber zeleniny v chutnej omáčke a k tomu trochu štipľavej chuti. Ja som sa rozhodla tentoraz pre bezmäsitú verziu a kedže zelenina, ktorú som použila je mierne nasladlá, vymenila som tradičné kokosové mlieko za smotanu.

Zeleninové kari

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 mrkvy

  • 1PL kari korenia

  • 200ml sladkej smotany

  • 2 menšie cukiny

  • 1 cibuľa (šalotka)

  • 1 červená paprika kápia

  • 1/2 brokolice

  • 50g baby špenátu

  • soľ, čierne korenie, sušené čili

  • čerstvé bylinky podľa chuti – ja používam tymián, petržlen a bazalku

Postup

  • Mrkvu ošúpeme a pokrájame na tenké plátky. Cukinu pokrájame na malé kocky. Takisto papriku a cibuľu pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia). Brokolicu pokrájame na tenko alebo ju rozoberieme na ružičky.
  • V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme najskôr cukinu, pri pečení ich miešame až im zhnednú strany. Osolíme a odložíme stranou.
    Ďalej opečieme mrkvu a brokolicu, dbáme na to, aby aj mrkva aj brokolica ležali plochou na panvici a po 2 minútach a osolíme. Keď dostanú hnedasté miesta, odoberieme z panvice a odložíme stranou.
  • Papriku a cibuľu dáme takisto do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu, pridáme zvyšnú zeleninu a všetko posypeme kari korením a zalejeme smotanou.
  • Na záver pridáme špenát a dochutíme všetko čiernym korením, čili a posekanými čerstvými bylinkami.
    Môžeme hneď servírovať. Zelenina chutí skvelo z ryžou-

Recipe Video

Zeleninové kari

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*