Ak ste už navštívili Anglicko viete, že táto krajina ponúka kari na veľa rôznych spôsobov od mäsitých verzií až po bezmäsité. Základom je ale vždy veľký výber zeleniny v chutnej omáčke a k tomu trochu štipľavej chuti. Ja som sa rozhodla tentoraz pre bezmäsitú verziu a kedže zelenina, ktorú som použila je mierne nasladlá, vymenila som tradičné kokosové mlieko za smotanu.
Zeleninové kari
Course: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Postup
- Mrkvu ošúpeme a pokrájame na tenké plátky. Cukinu pokrájame na malé kocky. Takisto papriku a cibuľu pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia). Brokolicu pokrájame na tenko alebo ju rozoberieme na ružičky.
- V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme najskôr cukinu, pri pečení ich miešame až im zhnednú strany. Osolíme a odložíme stranou.
Ďalej opečieme mrkvu a brokolicu, dbáme na to, aby aj mrkva aj brokolica ležali plochou na panvici a po 2 minútach a osolíme. Keď dostanú hnedasté miesta, odoberieme z panvice a odložíme stranou. - Papriku a cibuľu dáme takisto do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu, pridáme zvyšnú zeleninu a všetko posypeme kari korením a zalejeme smotanou.
- Na záver pridáme špenát a dochutíme všetko čiernym korením, čili a posekanými čerstvými bylinkami.
Môžeme hneď servírovať. Zelenina chutí skvelo z ryžou-
Recipe Video
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Zeleninové kari
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.