Lahodná nepečená jahodová roláda

Roláda je skvelým múčnikom na pohostenie či posedenie pri káve. Je lahodnou kombináciou vanilkového cesta, nadýchanej šľahačky a aromatických jahôd.

Lahodná jahodová roláda

Recipe by lydia.argilliCourse: Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina, Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 2 balenia dlhých piškót
    ca 300ml mlieka

  • Plnka
  • 250ml šľahačkovej smotany
    1 stužovač smotany
    1 vanilkový cukor
    50g pr. cukru

  • 100g jahôd
    100g mandľovým lupienkov

Postup

  • Na pracovnú dosku dáme potravinovú fóliu asi vo veľkosti 40cm dlhého pásu. Do misky nalejem mlieko.
  • Dlhé piškóty si postupne namočíme do mlieka a následne kladieme na fóliu vedľa seba. Vyrobíme tak 2 rady a necháme oddychovať 30 minút aby piškóty navlhli (nešetrite mliekom).
  • Medzitým si vyšľaháme smotanu so stužovačom a cukrom do tuha. 2/3 smotany nanesieme na piškóty.
  • Jahody očistíme a pokrájame na kocky. Rozdelím na piškóty. Keď sú piškóty mäkké tak pomocou fólie razoljeme a vyrobíme striešku, dáme na pol hodinu do mrazničky.
  • Následne vyberieme a odstránime fóliu. Povrch potrieme zvyšnou smotanou a potom nanesieme mandľové lupienky na plochu. Vrch ozdobíme jahodami.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

211 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*