Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 šálka kr. Cukru
- ½ šálky vody
- ½ tekvice hokkaido alebo maslovej
- ½ šálky roztopeného masla
- 1 šálka hl. Múky
- ½ šálky orechov posekaných na drobno
- ½ šálky mlieka
- 1-2čl mletej škorice
- 1čl perníkového korenia
- ½ balenia prášku do pečiva
Suroviny na krem
- 1 balenie (200g) šľahačkovej smotany
- ½ balenie mascarpone (100g)
- 1 vanilkový cukor + 2PL pr. cukru
Postup:
- Začneme spracovaním tekvice. Na to si tekvicu rozpolíme, ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Tie dáme spolu s ½ hrčeka cukru do hrnca a pridáme ½ hrnčeka vody.
- Zakryté necháme dusiť 15-20 minút. Potom ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a necháme vychladnúť.
- Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do penista. Pridáme maslo, tekvicovú kašu, mlieko a koreniny – škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
- Následne pridáme suché položky – múku, prášok do pečiva a orechy a vypracujeme hladké cesto.
- To nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C ca. 30 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Pridáme cukor, vanilkový cukor a mascarpone a zapracujeme do hladkého krému.
- Ten nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na vychladnuté muffiny.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Tekvicové hrnčekové muffiny
Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.Suroviny:Suroviny […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]