Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Tekvicové hrnčekové muffiny

Tekvicové hrnčekové muffiny

Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr. Cukru
  • ½ šálky vody
  • ½ tekvice hokkaido alebo maslovej
  • ½ šálky roztopeného masla
  • 1 šálka hl. Múky
  • ½ šálky orechov posekaných na drobno
  • ½ šálky mlieka
  • 1-2čl mletej škorice
  • 1čl perníkového korenia
  • ½ balenia prášku do pečiva

Suroviny na krem

  • 1 balenie (200g) šľahačkovej smotany
  • ½ balenie mascarpone (100g)
  • 1 vanilkový cukor + 2PL pr. cukru

Postup:

  • Začneme spracovaním tekvice. Na to si tekvicu rozpolíme, ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Tie dáme spolu s ½ hrčeka cukru do hrnca a pridáme ½ hrnčeka vody.
  • Zakryté necháme dusiť 15-20 minút. Potom ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a necháme vychladnúť.
  • Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do penista. Pridáme maslo, tekvicovú kašu, mlieko a koreniny – škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
  • Následne pridáme suché položky – múku, prášok do pečiva a orechy a vypracujeme hladké cesto.
  • To nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C ca. 30 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Pridáme cukor, vanilkový cukor a mascarpone a zapracujeme do hladkého krému.
  • Ten nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na vychladnuté muffiny.

Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?

Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Tekvicové hrnčekové muffiny

Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.Suroviny:Suroviny […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*