Tekvicové hrnčekové muffiny

Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr. Cukru
  • ½ šálky vody
  • ½ tekvice hokkaido alebo maslovej
  • ½ šálky roztopeného masla
  • 1 šálka hl. Múky
  • ½ šálky orechov posekaných na drobno
  • ½ šálky mlieka
  • 1-2čl mletej škorice
  • 1čl perníkového korenia
  • ½ balenia prášku do pečiva

Suroviny na krem

  • 1 balenie (200g) šľahačkovej smotany
  • ½ balenie mascarpone (100g)
  • 1 vanilkový cukor + 2PL pr. cukru

Postup:

  • Začneme spracovaním tekvice. Na to si tekvicu rozpolíme, ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Tie dáme spolu s ½ hrčeka cukru do hrnca a pridáme ½ hrnčeka vody.
  • Zakryté necháme dusiť 15-20 minút. Potom ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a necháme vychladnúť.
  • Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do penista. Pridáme maslo, tekvicovú kašu, mlieko a koreniny – škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
  • Následne pridáme suché položky – múku, prášok do pečiva a orechy a vypracujeme hladké cesto.
  • To nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C ca. 30 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Pridáme cukor, vanilkový cukor a mascarpone a zapracujeme do hladkého krému.
  • Ten nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na vychladnuté muffiny.

Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?

Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*