Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Tekvicové hrnčekové muffiny

Tekvicové hrnčekové muffiny

Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr. Cukru
  • ½ šálky vody
  • ½ tekvice hokkaido alebo maslovej
  • ½ šálky roztopeného masla
  • 1 šálka hl. Múky
  • ½ šálky orechov posekaných na drobno
  • ½ šálky mlieka
  • 1-2čl mletej škorice
  • 1čl perníkového korenia
  • ½ balenia prášku do pečiva

Suroviny na krem

  • 1 balenie (200g) šľahačkovej smotany
  • ½ balenie mascarpone (100g)
  • 1 vanilkový cukor + 2PL pr. cukru

Postup:

  • Začneme spracovaním tekvice. Na to si tekvicu rozpolíme, ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Tie dáme spolu s ½ hrčeka cukru do hrnca a pridáme ½ hrnčeka vody.
  • Zakryté necháme dusiť 15-20 minút. Potom ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a necháme vychladnúť.
  • Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do penista. Pridáme maslo, tekvicovú kašu, mlieko a koreniny – škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
  • Následne pridáme suché položky – múku, prášok do pečiva a orechy a vypracujeme hladké cesto.
  • To nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C ca. 30 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Pridáme cukor, vanilkový cukor a mascarpone a zapracujeme do hladkého krému.
  • Ten nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na vychladnuté muffiny.

Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?

Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*