Túto polievku nebudete potrebovať nijako dohusťovať, vďaka zemiakom a pridaniu krúp bude mať hneď po rozmixovaní krásne krémovitú konzistenciu. Ak použijete hokkaido tekvicu, nemusíte ju ani šúpať. Vďaka šupke dostanete túto nádherne intenzívnu farbu,
Suroviny:
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 kávová šálka krúp
- 1 menšia tekvica
- 3-4ks zemiakov
- soľ, čierne korenie, kmín
- 2L vody alebo vývaru
- citrónová šťava (ca. 1-2 PL)
- petržlenová vňať

Postup:
- Hrniec postavíme na sporák a dáme ho zohrievať. Cibuľu pokrájame na drobno potom vložíme do hrnca aj s trochou oleja a pomaly opekáme do zlatista.
- Medzitým si červenú šošovicu dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme ju odkvapkať.
- Maslovú alebo hokkaido tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Takisto pokrájame na kocky aj sladký zemiaku. Pridáme k cibuľke a spolu pražíme.
- Keď začne zelenina hnednúť zaljeme ju vodou alebo vývarom a pridáme krúpy. Dochutíme soľou, čiernym korením, kmínom a necháme zovrieť.
- Potom teplotu znížime a varíme 1/2 hodinu. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Na záver dochutíme polievku citrónovou šťavou. Takisto ju môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?
Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: