Máte radi brownies ale oželiete ich, lebo viete, že je to kalorická bomba? V tomto prevedení nemusíte. Za prvé, cviklu, ktorá z veľkej časti nahradí tuk aj čokládu nebudete absolútne cítiť. Za druhé, je táto príprava mimoriadne ľahká a nebudete potrebovať ani 1/4 bežného množstva masla a čokolády, napriek tomu sa budete za ním zalizovať. Veľmi odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 1 uvarená cvikla
- 3 vajíčka
- 50g pr.cukru
- 50g masla izbovej teploty
- 4PL Kakao
- 1 šálka hl.múky
- 1čl prášku do pečiva
- 50g posekanej čololády
- čokoládová poleva
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme maslo izbovej teploty a dobre spolu premiešame.
- Uvarenú cviklu pokrájame na kocky a mixérom ju rozmixujeme na kašu. Pridáme k vajíčkovej zemsi.
- Následne pridáme prášok do pečiva, múku ako aj kakao a vypracujeme hladké cesto.
- K tomu na záver už len primiešame čokoládu posekanú na drobno a cesto nalejeme do formy na pečenie, ktorú sme dobre vymastili.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30minút.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: