Chutná a jednoduchá polievka, ktorá vás prehreje najmä v sychravom počasí.
Suroviny:
- 2 póry (biela časť)
- 1 kuchynská cibuľa
- 3 stredne veľké zemiaky
- 2l vody alebo vývaru
- soľ, čierne korenie, drtená rasca
- 100ml sladkej smotany
- (50g krúp)
- čerstvé bylinky – tyminán, oregano, petržlenová a zelerová vňať (celkovo asi za šálku)

Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno a dáme opekať do hrnca do zlatista.
- Medzitým si pór pokrájame na väčšie kusy.
- Pridáme k cibuli a ďalej spolu pražíme na nízskom ohni po dobu pečieme 10 minúť, až začne dostávať pór hnedasté miesta (tieto dodajú polievku chutnú grilovaciu arómu).
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
- Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom. Kdo chce môže tiež na zahustenie pridať krúpy a nechať variť spolu so zeleninou.
- Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
- Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
- Bylinky si posekáme na jemno a pridáme k polievke.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: