Biela fazuľová polievka so zemiakmi

Fazuľová biela polievka so zeleninou

Táto biela fazuľová polievka je pripravovaná bez zápražky. Výsledkom je sýta a krémovitá polievka, ktorú nebolo už treba nijako zahusťovať. Toto jedlo plné zdravých ingrediencií a živých chutí vás zahreje na duši a povzbudí vaše chuťové poháriky.

Jump to Recipe

Suroviny

Fazuľa

Biela fazuľa je bohatá na bielkoviny, vlákninu a základné živiny a slúži ako výdatný základ našej polievky. Jedlu dodajú krémovú konzistenciu a hĺbku, čím vytvoria uspokojivú štruktúru, po ktorej sa budete cítiť sýti a vyživení.

Voda

Vývar dodáva polievke instenzívnejšiu chuti, ale môžete použiť aj vodu.

Cesnak a bobkový list

Tieto aromatické prísady dodávajú polievke hĺbku chuti a vôňu, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Cesnak dodáva polievke jemný pikantný nádych, zatiaľ čo bobkový list jej dodáva jemnú zemitú chuť.

Zemiaky a mrkva

Sú plné vitamínov, minerálov a antioxidantov, takže táto polievka je nielen chutná, ale aj neuveriteľne výživná.

Sladká smotana a citrónová šťava

Citrónová šťava dodáva polievke jasný, citrusový kontrast, ktorý nádherne vyvažuje chute. Spoločne vytvárajú harmonickú symfóniu chutí, po ktorej budete mať chuť na ďalšie.

Prečo by ste mali túto polievku vyskúšať

Výživná a chutná

Táto polievka je plná bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov a je rovnako výživná ako chutná. Je to dokonalý spôsob, ako vyživiť svoje telo a dušu, najmä počas chladnejších mesiacov.

Jednoduchá príprava

Vďaka jednoduchým surovinám a jednoduchým pokynom je príprava tohto receptu hračkou aj pre začínajúcich kuchárov. Je ideálny pokrm lenivé víkendy, keď máte chuť na upokojujúce domáce jedlo bez zbytočného zhonu.

Univerzálny a prispôsobiteľný postup

Tento recept si môžete prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií a diétnych obmedzení. Môžete pridať ďalšiu zeleninu, vymeniť ingrediencie alebo upraviť korenie, aby ste si vytvorili jedinečnú polievku.

Recept

Fazuľová biela polievka so zeleninou

Recipe by lydia.argilliCourse: Polievky
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 šálka bielej fazule (sušenej)

  • 1,5l vody alebo vývaru

  • 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list

  • 2 veľké zemiaky

  • 1 mrkva

  • 1 l vody

  • soľ, rasca, čierne korenie, 1čl kurkuma

  • 50ml sladkej smotany

  • šťava z 1/2 citróna

  • kôpor, petržlenová vňať

Postup

  • Fazuľu namočíme na noc do vody.
  • Na ďaľší deň ochutíme soľou, bobkovým listom, rascou a strúčikom cesnaku, prípadne prilejeme vodu a necháme variť ca. 1 hodinu do mäkka.
  • Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu takisto pokrájame
  • Zemiaky a mrkvu dáme variť do 1l vody spolu so soľou na 15 minút
  • Potom ponorným mixérom rozmixujeme časť polievky na jemno, zvyšok necháme v celku.
  • Pridáme fazľu a dáme opäť variť. Dochutíme zvyšným korením a povaríme ešte 20 minút
  • Na záver dochutíme smotanou a čerstvou vňaťou ako aj šťavou z citróna.

Recipe Video

Notes

  • Ak nemáte čas na predvarenie fazule, môžete použiť aj fazuľu z konzervy.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*