Cuketové kari hotové za menej ako 20 minút

Aj vy neviete, čo pripraviť z cukety? Ako každý rok, aj tento riešim túto dilemu. A tak ma napadol aj tento jednoduchý recept z cukety, ktorý je vďaka cíceru aj pekne sýty hlavný bezmäsitý pokrm.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 1 veľká cuketa (alebo 2 menšie) – ca 1kg
  • 1 konzerva cíceru
  • 1čl kari korenia
  • 1čl (štipľavej) papriky
  • (baby špenát)
  • bylinky – jarná cibuľka a petržlén na servírovanie
  • 50ml vody
  • 150ml kokosového mlieka alebo sladkej smotany
  • soľ

Postup:

  • Cukinu pokrájame na kocky. Cibuľku na prúžky.
  • Dáme do hrnca spolu s trochou oleja a pražíme za občastného miešania 10 minút do zlatista.
  • Medzitým si zlejem cícer zo štavy a keď začne mať cuketa hnedasté miesta, tak pridáme cícer.
  • Takisto ochutíme aj kari korením, paprikou, soľou a podlejeme vodou. Necháme dusiť 5 minút.
  • Na záver pridáme kokosové mlieko alebo sladkú smotanu a kdo chce, môže pridať tiež baby špenát.
  • Na servírovanie posypeme na jemnou pokrájanou jarnou cibuľou a petržlenovou vňaťou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*