Cibuľový šalát – príloha ku grilovaniu

Tento šalát je jednoduchý na prípravu a hodí sa výborne ku grilovanému mäsu. Odporúčam použiť na jeho prípravu buď červenú cibuľu alebo šalotku, ktoré sú miernejšie chuťou. Tradične sa pri jeho príprave používa korenie Isot podobné čili, ak však Isot nemáte, môžete použiť sušené čili.

Suroviny:

  • 5-6ks cibule
  • 1 rajčina
  • malý zväzok petržlenovej vnati
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1-2Pl oleja
  • 1-2 PL balsaico
  • soľ, čierne korenie, Isot (čili)

Postup:

  • Začneme cibuľou, ktorú ošúpeme, prekrojíme na polku a potom pokrájame na tenké pásy.
  • Tie dáme do misky tak, aby sa cibuľa doslova rozpadla, teda neostala v celku.
  • Rajčinu ošúpeme, vyberieme vnútro a dužinu pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli,
  • Takisto pokrájame petržlenovú vňať na jemno a pridáme k cibuli.
  • Na záver dochutíme – polejeme citrónovou šťavou, balsamicom a olejom, dochutíme soľou, čiernym korením a Isot korením a všetko intenzívne premiešame.
  • Pred podávaním necháme asi hodinu stáť.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*