Cig köfte – bezmäsité jednohubky z bulguru

Cig kofte je typické turecké jedlo- Tieto jednohubky z bulguru, cibule, paradajok alebo červenej papriky a rôznych druhov papriky sú skevlé na akékoľvek stolovanie s priateľmi, či na grilovačku. Tradične sú veľmi pikatné, ale samozrejme si možno štipľavosť prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Typická je ich forma s odtlačkom ruky ich výrobcu. Cig kofte sa môže jesť ako občerstvenie alebo ľahký obed.

Suroviny:

  • 1 šálka jemného bulguru alebo kuskusu
  • 2 šálky vrelej vody
  • soľ
  • 1Pl paprikovej pasty/pyré (najlepšie pikatná ako salbal oelek)
  • 1Pl rajčinovej pasty/pyré
  • 1PL masla izbovej teploty
  • 1/2 šálky vlašských orechov posekaných na drobno
  • 1/2 šálky jarnej cibuľky posekanej na drobno
  • 1/2 šálky posekanej petržlenovej vnati
  • 1PL korenia kumín
  • 1PL korenia sumak
  • 1čl sušeného čili
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Začneme pripravom bulguru. Na to dáme bulgur do misky, pospyme ho asi 1čl soli a zalejem 2 šálkami vrelej vody. Prikryjeme a necháme ho 20 minút nabopnať a vychladnúť.
  • Keď je bulgur vychladnutý pridávame zvyšné suroviny – paprikovú pastu, rajčinovú pastu, posekané orechy, maslo, petržlén, cibuľku a potom pridáme koreniny – kumín, sumak, čili, soľ a čierne korenie.
  • Zmes miešame vádatne rukami aby sa všetky položky dobre spojili.
  • Potom rukami formujeme malé šuľce ktoré tradičné nemajú byť hladké, ale má byť na nich viditeľný odtlačok prstov.
  • Takto pripravené ich kladieme na tanier a necháme aspoň hodinu oddychovať v chlade pred servírovaním.
  • Servírujeme pokvapkané citrónovou šťavou a zavinuté do šalátového listu. To zjemní ich pikatnosť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*