Jednoduchý cheescake z tvarohu bez spodku, hrnčekový recept

Na prípravu budete potrebovať celé 1kg tvarohu, ale zato je počet zvyšných surovín naozaj krátky. Rýchly cheesecake, ktorý som tentoraz obohatila o ovocnú vrstvu. Hrnček som použila klasický s 250ml.

Suroviny

  • 2 balenia (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenia vanilkového pudingu
  • 4 vajíčka
  • 1 hrnček kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 hrnček (250g) ovocnia – drobné sezónne ovocie ako maliny
  • 1 hrnček (250)ml vody
  • 4Pl kr. cukru
  • 1 tortové želé

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme krátko s cukrom.
  • Pridáme tvaroh, vanilkový cukor a pudingový prášok. Vypracujeme hladkú zmes.
  • Tortovú formu (24cm) vymastíme a potom do nej nalejeme cesto. Vrch formy prikryjeme alobalom.
  • Takto prikrytý pečieme cheesecake najskôr hodinu pri 160C, potom ho odokryjeme a ešte dopečieme 10 minút do zlatista.
  • Necháme vychladnúť, potom vyberieme z formy.
  • Na ovocnú vrstvu dáme drobné ovocie do hrnca spolu s vodou, cukrom a želé.
  • Za stáleho miešania privedieme do varu, až zmes zhustne. Necháme 10 minút oddychovať, aby zmes trochu vychladla.
  • Potom ovocnú zmes nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*