Na prípravu budete potrebovať celé 1kg tvarohu, ale zato je počet zvyšných surovín naozaj krátky. Rýchly cheesecake, ktorý som tentoraz obohatila o ovocnú vrstvu. Hrnček som použila klasický s 250ml.

Suroviny
- 2 balenia (500g) jemného tvarohu
- 1 balenia vanilkového pudingu
- 4 vajíčka
- 1 hrnček kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 hrnček (250g) ovocnia – drobné sezónne ovocie ako maliny
- 1 hrnček (250)ml vody
- 4Pl kr. cukru
- 1 tortové želé
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme krátko s cukrom.
- Pridáme tvaroh, vanilkový cukor a pudingový prášok. Vypracujeme hladkú zmes.
- Tortovú formu (24cm) vymastíme a potom do nej nalejeme cesto. Vrch formy prikryjeme alobalom.
- Takto prikrytý pečieme cheesecake najskôr hodinu pri 160C, potom ho odokryjeme a ešte dopečieme 10 minút do zlatista.
- Necháme vychladnúť, potom vyberieme z formy.
- Na ovocnú vrstvu dáme drobné ovocie do hrnca spolu s vodou, cukrom a želé.
- Za stáleho miešania privedieme do varu, až zmes zhustne. Necháme 10 minút oddychovať, aby zmes trochu vychladla.
- Potom ovocnú zmes nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: