Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu.
Suroviny na cesto:
- 200g hl. múky
- 1 žĺtko
- 5 PL pr.cukru
- 70g masla izbovej teploty
Suroviny na plnku:
- 400ml mlieka
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 4PL kr. cukru
- 50g masla
- 1 vanilkový cukor
- 3ks rebarbory
- 15ks jahôd
Postup:
- Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkom. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do mrazničky (alebo na hodinu do chladničky).
- Potom ho na pomúčenej ploche vygúľame na rozmer našej tarte formy a vložíme do vymastenej formy. Do cesta spravíme zopár vpichov vidličkou.
- Zatiaľ, čo cesto oddychuje si pripavíme plnku. Na to dáme do hrnca mlieko a dáme ho zohrievať. Do šálky si odoberieme trochu z ešte studeného mlieka, pridáme pudingový prášok, cukor a dobre premiešame. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť, na to najlepšie prelejeme do inej misky.
- Po vychladnutí pridáme k pudingu vanilkový cukor a maslo a vypracujeme plnku. Nanesieme ho na cesto.
- Rebarboru a jahody si očistíme a položíme na plnku.
- Dáme piecť pri 160C až začnú hnednúť okraje tarte.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: