Tarte z rebarbory

Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu.

Suroviny na cesto:

  • 200g hl. múky
  • 1 žĺtko
  • 5 PL pr.cukru
  • 70g masla izbovej teploty

Suroviny na plnku:

  • 400ml mlieka
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 4PL kr. cukru
  • 50g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 3ks rebarbory
  • 15ks jahôd

Postup:

  • Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkom. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do mrazničky (alebo na hodinu do chladničky).
  • Potom ho na pomúčenej ploche vygúľame na rozmer našej tarte formy a vložíme do vymastenej formy. Do cesta spravíme zopár vpichov vidličkou.
  • Zatiaľ, čo cesto oddychuje si pripavíme plnku. Na to dáme do hrnca mlieko a dáme ho zohrievať. Do šálky si odoberieme trochu z ešte studeného mlieka, pridáme pudingový prášok, cukor a dobre premiešame. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť, na to najlepšie prelejeme do inej misky.
  • Po vychladnutí pridáme k pudingu vanilkový cukor a maslo a vypracujeme plnku. Nanesieme ho na cesto.
  • Rebarboru a jahody si očistíme a položíme na plnku.
  • Dáme piecť pri 160C až začnú hnednúť okraje tarte.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*