Mrkvové muffiny s orechami- hrnčekový recept

Mrkvové muffiny s orechami- hrnčekový recept

Vyskúšali ste už mrkvovú tortu? A čo tak mrkvové muffiny? Mrkva dodá cestu peknú vláčnosť, štruktúru ako aj jemnosť. Nehovoriac o tej krásnej žiarivej oranžovej farbe. Orechý sú v ceste malé chrumkavé kúsky na ktorých si pochutíte dodatočne.

Suroviny na 12ks

  • 3 ks mrkvy
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr.cukru
  • 1,5 šálky hl. múky (ja som použila špaldovú)
  • štipka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • šťava z 1/2 citróna alebo z 1 mandarínky
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • 1Pl mletej škorica
  • 50g bielej čokolády na polevu

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.
  • Mrkvu si postrúhame na jemno. Orechy posekáme na drobno.
  • Do vajec postupne pridávame múku, prášok do pečiva, olej a škoricu ako aj šťavu z citrína alebo mandarínky. Keď sa zložky spoja, pridáme mrkvu a orechy a vypracujeme vláčne cesto.
  • Muffinovú formu vyložíme košíčkami a potom do každého košíčka dáme cesto.
  • Muffiny necháme piecť v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista (ca 35min).

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*