Mrkvové muffiny s orechami- hrnčekový recept

Mrkvové muffiny s orechami- hrnčekový recept

Vyskúšali ste už mrkvovú tortu? A čo tak mrkvové muffiny? Mrkva dodá cestu peknú vláčnosť, štruktúru ako aj jemnosť. Nehovoriac o tej krásnej žiarivej oranžovej farbe. Orechý sú v ceste malé chrumkavé kúsky na ktorých si pochutíte dodatočne.

Suroviny na 12ks

  • 3 ks mrkvy
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr.cukru
  • 1,5 šálky hl. múky (ja som použila špaldovú)
  • štipka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • šťava z 1/2 citróna alebo z 1 mandarínky
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • 1Pl mletej škorica
  • 50g bielej čokolády na polevu

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.
  • Mrkvu si postrúhame na jemno. Orechy posekáme na drobno.
  • Do vajec postupne pridávame múku, prášok do pečiva, olej a škoricu ako aj šťavu z citrína alebo mandarínky. Keď sa zložky spoja, pridáme mrkvu a orechy a vypracujeme vláčne cesto.
  • Muffinovú formu vyložíme košíčkami a potom do každého košíčka dáme cesto.
  • Muffiny necháme piecť v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista (ca 35min).
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *