Tekvicové pancakes

Tekvicové pancakes

Azda ste si už všimnli, že obľubujem tekvicu. Je to skvelá zelenina, nenáročná na prípravu, mimoriadne trvácna a chutí skvelo či už v sladkých alebo slaných pokrmoch. Tentoraz som tekvicu použila do týchto chutných pancakes a moje deti sa do nich pustili ako osi. Len tak zo zvedavosti som sa pýtala, či sa im zdá na nich niečo iné a odpoveď bola, pekná farba a chutia super. Takže aj detský chuťový test som obstála 🙂

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 250ml mlieka
  • 100g cukru
  • 70ml oleja
  • 330g tekvicového pyré
  • 150g hl. múky
  • 1čl škorice
  • 1čl prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

  • Začneme prípravou tekvicového pyré. Toto sa dá kúpiť už aj ako polotovar ale vyrobiť ho je super jednoduché.
  • Na to si tekvicu očistíme, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme vodu a necháme zovrieť. Potom v uzavretom hrnci dusíme na najnižšej teplote 15-20 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom do kaše a necháme vychladnúť.
  • Na palacinkové cesto si prešľaháme cukor s vajíčkami a mliekom. Pridáme Olej.
  • Následne pridáme múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a samozrejeme naše pyré. Vypracujeme hladké cesto.
  • Panvicu si nahrejeme a potrieme pierkom olejom. Potom nanesieme za malú naberačku cesta na horúcu panvicu a na strednej teplote pečieme z každej strany ca. 2 minúty do zlatista.
  • Servírujeme napríklad poliate javorovým sirupom či medom. Je to dobrota.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *