Tekvicové pancakes

Tekvicové pancakes

Azda ste si už všimnli, že obľubujem tekvicu. Je to skvelá zelenina, nenáročná na prípravu, mimoriadne trvácna a chutí skvelo či už v sladkých alebo slaných pokrmoch. Tentoraz som tekvicu použila do týchto chutných pancakes a moje deti sa do nich pustili ako osi. Len tak zo zvedavosti som sa pýtala, či sa im zdá na nich niečo iné a odpoveď bola, pekná farba a chutia super. Takže aj detský chuťový test som obstála 🙂

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 250ml mlieka
  • 100g cukru
  • 70ml oleja
  • 330g tekvicového pyré
  • 150g hl. múky
  • 1čl škorice
  • 1čl prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

  • Začneme prípravou tekvicového pyré. Toto sa dá kúpiť už aj ako polotovar ale vyrobiť ho je super jednoduché.
  • Na to si tekvicu očistíme, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme vodu a necháme zovrieť. Potom v uzavretom hrnci dusíme na najnižšej teplote 15-20 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom do kaše a necháme vychladnúť.
  • Na palacinkové cesto si prešľaháme cukor s vajíčkami a mliekom. Pridáme Olej.
  • Následne pridáme múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a samozrejeme naše pyré. Vypracujeme hladké cesto.
  • Panvicu si nahrejeme a potrieme pierkom olejom. Potom nanesieme za malú naberačku cesta na horúcu panvicu a na strednej teplote pečieme z každej strany ca. 2 minúty do zlatista.
  • Servírujeme napríklad poliate javorovým sirupom či medom. Je to dobrota.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*