Azda ste si už všimnli, že obľubujem tekvicu. Je to skvelá zelenina, nenáročná na prípravu, mimoriadne trvácna a chutí skvelo či už v sladkých alebo slaných pokrmoch. Tentoraz som tekvicu použila do týchto chutných pancakes a moje deti sa do nich pustili ako osi. Len tak zo zvedavosti som sa pýtala, či sa im zdá na nich niečo iné a odpoveď bola, pekná farba a chutia super. Takže aj detský chuťový test som obstála 🙂
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 250ml mlieka
- 100g cukru
- 70ml oleja
- 330g tekvicového pyré
- 150g hl. múky
- 1čl škorice
- 1čl prášku do pečiva
- štipka soli

Postup:
- Začneme prípravou tekvicového pyré. Toto sa dá kúpiť už aj ako polotovar ale vyrobiť ho je super jednoduché.
- Na to si tekvicu očistíme, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme vodu a necháme zovrieť. Potom v uzavretom hrnci dusíme na najnižšej teplote 15-20 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom do kaše a necháme vychladnúť.
- Na palacinkové cesto si prešľaháme cukor s vajíčkami a mliekom. Pridáme Olej.
- Následne pridáme múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a samozrejeme naše pyré. Vypracujeme hladké cesto.
- Panvicu si nahrejeme a potrieme pierkom olejom. Potom nanesieme za malú naberačku cesta na horúcu panvicu a na strednej teplote pečieme z každej strany ca. 2 minúty do zlatista.
- Servírujeme napríklad poliate javorovým sirupom či medom. Je to dobrota.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]