Tekvicové pancakes

Tekvicové pancakes

Azda ste si už všimnli, že obľubujem tekvicu. Je to skvelá zelenina, nenáročná na prípravu, mimoriadne trvácna a chutí skvelo či už v sladkých alebo slaných pokrmoch. Tentoraz som tekvicu použila do týchto chutných pancakes a moje deti sa do nich pustili ako osi. Len tak zo zvedavosti som sa pýtala, či sa im zdá na nich niečo iné a odpoveď bola, pekná farba a chutia super. Takže aj detský chuťový test som obstála 🙂

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 250ml mlieka
  • 100g cukru
  • 70ml oleja
  • 330g tekvicového pyré
  • 150g hl. múky
  • 1čl škorice
  • 1čl prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

  • Začneme prípravou tekvicového pyré. Toto sa dá kúpiť už aj ako polotovar ale vyrobiť ho je super jednoduché.
  • Na to si tekvicu očistíme, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme vodu a necháme zovrieť. Potom v uzavretom hrnci dusíme na najnižšej teplote 15-20 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom do kaše a necháme vychladnúť.
  • Na palacinkové cesto si prešľaháme cukor s vajíčkami a mliekom. Pridáme Olej.
  • Následne pridáme múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a samozrejeme naše pyré. Vypracujeme hladké cesto.
  • Panvicu si nahrejeme a potrieme pierkom olejom. Potom nanesieme za malú naberačku cesta na horúcu panvicu a na strednej teplote pečieme z každej strany ca. 2 minúty do zlatista.
  • Servírujeme napríklad poliate javorovým sirupom či medom. Je to dobrota.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *