Azda ste si už všimnli, že obľubujem tekvicu. Je to skvelá zelenina, nenáročná na prípravu, mimoriadne trvácna a chutí skvelo či už v sladkých alebo slaných pokrmoch. Tentoraz som tekvicu použila do týchto chutných pancakes a moje deti sa do nich pustili ako osi. Len tak zo zvedavosti som sa pýtala, či sa im zdá na nich niečo iné a odpoveď bola, pekná farba a chutia super. Takže aj detský chuťový test som obstála 🙂
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 250ml mlieka
- 100g cukru
- 70ml oleja
- 330g tekvicového pyré
- 150g hl. múky
- 1čl škorice
- 1čl prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
- Začneme prípravou tekvicového pyré. Toto sa dá kúpiť už aj ako polotovar ale vyrobiť ho je super jednoduché.
- Na to si tekvicu očistíme, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme vodu a necháme zovrieť. Potom v uzavretom hrnci dusíme na najnižšej teplote 15-20 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom do kaše a necháme vychladnúť.
- Na palacinkové cesto si prešľaháme cukor s vajíčkami a mliekom. Pridáme Olej.
- Následne pridáme múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a samozrejeme naše pyré. Vypracujeme hladké cesto.
- Panvicu si nahrejeme a potrieme pierkom olejom. Potom nanesieme za malú naberačku cesta na horúcu panvicu a na strednej teplote pečieme z každej strany ca. 2 minúty do zlatista.
- Servírujeme napríklad poliate javorovým sirupom či medom. Je to dobrota.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]