Zemiakové kysnuté cesto na placky/dolky

Zemiakové kysnuté cesto na placky/dolky

Skvelé slané nadýchané placky z kysnutého cesta. Výborný bezmäsitý hlavný pokrm, ktorý chutí výborne so zeleninovou oblohou.

Suroviny:

  • 20g čerstvých kvasníc + 2 PL cukru
  • 2 vajíčka
  • 200g hl. múky
  • 200ml mlieka
  • 500g zemiakov/zemiakovej kaše
  • soľ, rasca
  • 1čl červená paprika, sušený cesnak

Postup:

  • Začneme prípracou zemiakov. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a zelejem 1 l vody. Osolíme a necháme variť 15 minút do mäkka. Potom zlejeme z vody.
  • K zemiakom pridáme mlieko a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na hladkú kašu. Alternatívne môžete použiť zvyšok zemiakovej kaše, ktorú zmiešame s mliekom a necháme vychladnúť.
  • Následne si pripravíme kvások. Na to rozdrvíme kvasnice do misky a posypeme cukrom. Vytvroíme kvások, ktorý necháme stáť 10 minút.
  • K zemiakovej kaše pridáme vajíčka, múku, kváaok a dochutíme soľou, cesnakom, červenou paprikou a rascou. Vypracujeme hladké cesto.
  • Potom ho prikyjeme a necháme pol hodinu oddychovať.
  • Panvicu nahrejeme a pomažeme pierkom olejom. Nanesieme za malú naberačku cesta a vytvoríme kruh.
  • Pečieme z oboch stranách na nízskej teplote do zlatista.
  • Servírujeme s kyslou smotanou a pažítkou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*