Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Moja dcérka je typické dievča čo má rada lesklé, farebné veci a tiež má rada pastelové farby. Tak som jej ponúkla pripraviť na narodeniny takýto farbený cukríkový koláč a nielen že mi pomáhala pri príprave (a ochutnávke) ale bola aj z neho unesená. Povedala, že je to koláč pre princezny, tak som mu to meno ponechala. Tentoraz som pripravovala koláč v menšej forme (30*30cm), kdo chce robiť na veľký plech použije dvojnásobné množstvo.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 50g posekanej bielej čokolády + 100g roztopenej bielej čokolády
  • 125g masla izbovej teploty
  • 100g cukru
  • 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
  • 3 PL cukrových ozdobných cukríkov

Suroviny na plnku:

  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 50g masla
  • 100g bielej čokolády
  • 2 PL práškoeho cukru
  • 5-6 PL cukrových ozdobných cukríkov

Postup:

  • Začneme prípravou čokolády. Do menšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dáme posekanú čokoládu (100g), mlieko a maslo a necháme túto zmes roztopiť nad parou. Po roztopení necháme mierne vychladnúť.
  • Trúbu si predhrejeme na 170C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme zmes z čokolády a mlieka ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
  • Potom pridáme posekané čokoládové kúsky a cukrové ozdobné cukríky a tieto opatrne primiešame k cestu.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejem do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Na plnku si do hrnca dáme nahriať smotanu s maslom a potom odoberieme z ohňa. Pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a miešame až do roztopenia.
  • Zmes nanesieme na vychladnutý koláč a výdatne ho po povrchu posypeme cukríkami.
  • Takto pripravený necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ho nakrojíme.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *