Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Moja dcérka je typické dievča čo má rada lesklé, farebné veci a tiež má rada pastelové farby. Tak som jej ponúkla pripraviť na narodeniny takýto farbený cukríkový koláč a nielen že mi pomáhala pri príprave (a ochutnávke) ale bola aj z neho unesená. Povedala, že je to koláč pre princezny, tak som mu to meno ponechala. Tentoraz som pripravovala koláč v menšej forme (30*30cm), kdo chce robiť na veľký plech použije dvojnásobné množstvo.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 50g posekanej bielej čokolády + 100g roztopenej bielej čokolády
  • 125g masla izbovej teploty
  • 100g cukru
  • 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
  • 3 PL cukrových ozdobných cukríkov

Suroviny na plnku:

  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 50g masla
  • 100g bielej čokolády
  • 2 PL práškoeho cukru
  • 5-6 PL cukrových ozdobných cukríkov

Postup:

  • Začneme prípravou čokolády. Do menšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dáme posekanú čokoládu (100g), mlieko a maslo a necháme túto zmes roztopiť nad parou. Po roztopení necháme mierne vychladnúť.
  • Trúbu si predhrejeme na 170C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme zmes z čokolády a mlieka ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
  • Potom pridáme posekané čokoládové kúsky a cukrové ozdobné cukríky a tieto opatrne primiešame k cestu.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejem do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Na plnku si do hrnca dáme nahriať smotanu s maslom a potom odoberieme z ohňa. Pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a miešame až do roztopenia.
  • Zmes nanesieme na vychladnutý koláč a výdatne ho po povrchu posypeme cukríkami.
  • Takto pripravený necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ho nakrojíme.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*