Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Moja dcérka je typické dievča čo má rada lesklé, farebné veci a tiež má rada pastelové farby. Tak som jej ponúkla pripraviť na narodeniny takýto farbený cukríkový koláč a nielen že mi pomáhala pri príprave (a ochutnávke) ale bola aj z neho unesená. Povedala, že je to koláč pre princezny, tak som mu to meno ponechala. Tentoraz som pripravovala koláč v menšej forme (30*30cm), kdo chce robiť na veľký plech použije dvojnásobné množstvo.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 50g posekanej bielej čokolády + 100g roztopenej bielej čokolády
  • 125g masla izbovej teploty
  • 100g cukru
  • 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
  • 3 PL cukrových ozdobných cukríkov

Suroviny na plnku:

  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 50g masla
  • 100g bielej čokolády
  • 2 PL práškoeho cukru
  • 5-6 PL cukrových ozdobných cukríkov

Postup:

  • Začneme prípravou čokolády. Do menšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dáme posekanú čokoládu (100g), mlieko a maslo a necháme túto zmes roztopiť nad parou. Po roztopení necháme mierne vychladnúť.
  • Trúbu si predhrejeme na 170C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme zmes z čokolády a mlieka ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
  • Potom pridáme posekané čokoládové kúsky a cukrové ozdobné cukríky a tieto opatrne primiešame k cestu.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejem do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Na plnku si do hrnca dáme nahriať smotanu s maslom a potom odoberieme z ohňa. Pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a miešame až do roztopenia.
  • Zmes nanesieme na vychladnutý koláč a výdatne ho po povrchu posypeme cukríkami.
  • Takto pripravený necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ho nakrojíme.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*