Výborná príloha ku grilovaniu z bieleho jogurtu a pečenej zeleniny

Výborná príloha ku grilovaniu z bieleho jogurtu a pečenej zeleniny

Táto príloha u nás nikdy nechýba pri grilovaní. Jednak je chuťovo výborná ku grilovanému mäsu či zelenine, ale je za pár minút hotová. Takisto je vhodná pri pikatných pokrmoch. Chuť dominuje intenzívnou chuťou zeleniny.

Suroviny:

  • 3 černevé papriky / alebo 2 stredne veľké baklažány
  • 500g hustého bieleho jogurtu (najlepšie grécky jogurt)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie, sučené čili
  • poprípadne korenie sumak

Postup:

  • Ak pripravujeme paprikovú variantu, tak si papriku umyjeme a pokrájame na kocky s rozmerom ca. 2x2cm.
  • V prípadne baklažánu tento ošúpeme, pokrájame na tenučké plátky a tie potom ešte pozdĺžne rozedlíme. Vzniknú nám odbĺžniky zhruba o rozmere 3x4cm.
  • Vo veľkej panvici, najlepšie vo Woku si nahrejeme olej a potom vložíme zeleninu. Na strednom ohni ju za občastného miešania pečieme 15 minút až začne dostávať hnedasté miesta.
  • Jogurt si nalejeme do misky a dochutíme soľou, roztlačeným cesnakom, čiernym koreníme a sušeným čii (prípadne korním sumak).
  • Pridáme ešte horúcu zeleninu a dobre premiešame.
  • Potom dáme vychladnúť a necháme v chlade stáť aspoň 3-4 hodiny. To zintenzívni chuť tejto skvelej prílohy. A môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*