Výborná príloha ku grilovaniu z bieleho jogurtu a pečenej zeleniny

Výborná príloha ku grilovaniu z bieleho jogurtu a pečenej zeleniny

Táto príloha u nás nikdy nechýba pri grilovaní. Jednak je chuťovo výborná ku grilovanému mäsu či zelenine, ale je za pár minút hotová. Takisto je vhodná pri pikatných pokrmoch. Chuť dominuje intenzívnou chuťou zeleniny.

Suroviny:

  • 3 černevé papriky / alebo 2 stredne veľké baklažány
  • 500g hustého bieleho jogurtu (najlepšie grécky jogurt)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie, sučené čili
  • poprípadne korenie sumak

Postup:

  • Ak pripravujeme paprikovú variantu, tak si papriku umyjeme a pokrájame na kocky s rozmerom ca. 2x2cm.
  • V prípadne baklažánu tento ošúpeme, pokrájame na tenučké plátky a tie potom ešte pozdĺžne rozedlíme. Vzniknú nám odbĺžniky zhruba o rozmere 3x4cm.
  • Vo veľkej panvici, najlepšie vo Woku si nahrejeme olej a potom vložíme zeleninu. Na strednom ohni ju za občastného miešania pečieme 15 minút až začne dostávať hnedasté miesta.
  • Jogurt si nalejeme do misky a dochutíme soľou, roztlačeným cesnakom, čiernym koreníme a sušeným čii (prípadne korním sumak).
  • Pridáme ešte horúcu zeleninu a dobre premiešame.
  • Potom dáme vychladnúť a necháme v chlade stáť aspoň 3-4 hodiny. To zintenzívni chuť tejto skvelej prílohy. A môžeme servírovať.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *