Výborná príloha ku grilovaniu z bieleho jogurtu a pečenej zeleniny

Výborná príloha ku grilovaniu z bieleho jogurtu a pečenej zeleniny

Táto príloha u nás nikdy nechýba pri grilovaní. Jednak je chuťovo výborná ku grilovanému mäsu či zelenine, ale je za pár minút hotová. Takisto je vhodná pri pikatných pokrmoch. Chuť dominuje intenzívnou chuťou zeleniny.

Suroviny:

  • 3 černevé papriky / alebo 2 stredne veľké baklažány
  • 500g hustého bieleho jogurtu (najlepšie grécky jogurt)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie, sučené čili
  • poprípadne korenie sumak

Postup:

  • Ak pripravujeme paprikovú variantu, tak si papriku umyjeme a pokrájame na kocky s rozmerom ca. 2x2cm.
  • V prípadne baklažánu tento ošúpeme, pokrájame na tenučké plátky a tie potom ešte pozdĺžne rozedlíme. Vzniknú nám odbĺžniky zhruba o rozmere 3x4cm.
  • Vo veľkej panvici, najlepšie vo Woku si nahrejeme olej a potom vložíme zeleninu. Na strednom ohni ju za občastného miešania pečieme 15 minút až začne dostávať hnedasté miesta.
  • Jogurt si nalejeme do misky a dochutíme soľou, roztlačeným cesnakom, čiernym koreníme a sušeným čii (prípadne korním sumak).
  • Pridáme ešte horúcu zeleninu a dobre premiešame.
  • Potom dáme vychladnúť a necháme v chlade stáť aspoň 3-4 hodiny. To zintenzívni chuť tejto skvelej prílohy. A môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*