Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).
Suroviny:
- 200 g hovädzieho mletého mäsa
- 2-3PL olivového oleja
- 500 g zelených fazuliek
- 3 zemiaky
- 1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
- 2PL rajčinového pretlaku
- 2 väčšie rajčiny
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- Ca. 400 ml vody
Postup:
- Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na troche oleji.
- Pridáme hovädzie mleté mäso a pečieme spolu až sa mäsu uzavrú póry.
- Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu.
- Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
- Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili.
- Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť.
- Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.
Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept
-
Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance
Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.