Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept

Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept

Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).

Suroviny:

  • 200 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2-3PL olivového oleja
  • 500 g zelených fazuliek
  • 3 zemiaky
  • 1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 2 väčšie rajčiny
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • Ca. 400 ml vody

Postup:

  • Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na troche oleji.
  • Pridáme hovädzie mleté mäso a pečieme spolu až sa mäsu uzavrú póry.
  • Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu.
  • Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
  • Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili.
  • Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť.
  • Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*