Banánový puding ako použiť zrelé banány

Banánový puding- ako použiť zrelé banány

Aj vy často riešite dilemu čo s prezretým banánom? Okrem dobrôt ako banana bread, banánových muffinov či lievancov som si obľúbila tiež tento recept na banánový puding. Rýchlo hotový a deťom veľmi chutí. Najmä kombinácia kokosu a banánu je naozaj veľmi harmonický.

Suroviny:

  • 2-3 zrelé banány
  • 600ml (rastlinného) mlieka
  • 3 PL cukru
  • 4 PL kukuričného škrobu
  • 4 PL kokosovej múky (alebo na jemno zomletého kokosu prípadne krupice)
  • 2 PL kokosového tuku
  • 50g strúhaného kokosu
  • 1 balenie vanilkového cukru

Postup:

  • 500ml mlieka (alebo rastlinné mlieko) dáme do hrnca zohrievať spolu s kokosovým tukom a cukrom.
  • Medzitým z zvyšnonm mlieku rozmiešame škrob a kokosovú múku. Keď mlieko zovrie prilejeme škrobovú zmes a miešame až do zahustenia pudingu.
  • Banány si očistíme a posypeme vanilkovým cukrom. Potom rozmágame vidličkom na jemnú kašu.
  • Keď je puding hotový, ešte do horúceho pridáme banány a dobre premiešame.
  • Do pohárov nasypeme najskôr trochu strúhaného kokosu, na to nalejem horúci poding a vrch opäť posypeme strúhaným kokosom.
  • Takto pripravený necháme vychladnúť.

Tento recept patrí do kategórie- Nepečené dezerty.

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*