Na tieto placky som narazila v jednej nemeckej kuchárke s tradičnými pokrmamy a rozhodla som sa ich s malými úpravami vyskúšať. Placky sú neutrálne, dajú sa jesť na slano aj na sladko a sú zaujímavou kombináciou chuti, niečo medzi našími lievancami a šúlancami. Určite sa oplatia vyskúšať. Okrem toho výborný recept na spotrebovanie zvyšku uvarených zemiakov z predošlého dňa.
Potrebujete:
- 500g v slanej vode bez šupky uvarených zemiakov
- 500g hladkého tvarohu
- 60g hl. Múky
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 vanilkový cukor
- Štipka soli
- 1 vajíčko+ 1 žĺtko
- 3PL cukru
Postup:
- Zemiaky pokrájať a bez šupky uvariť v slanej vode. Nechať úplne vychladnúť a roztlačiť na kašu.
- Pridať tvaroh, múku, pudingový prášok,vajíčko, žĺtko, soľ a cukor. Všetko dobre premiešať až vznikne homogénna zmes.
- V panvici zohriať olej s trochou masla a najlepšie naberačkou na zmrzlinu dávať do oleja cesto, a to potom pritlačiť na plocho aby vznikla placka. Na miernom ohni opiecť ca. 3 min. z každej strany do zlatista.
- Ja som ich podávala s jahodovou marmeládou a rozmixovaným jablkovým kompótom.