Tvarohové placky z Thüringu “Käulchen”

Na tieto placky som narazila v jednej nemeckej kuchárke s tradičnými pokrmamy a rozhodla som sa ich s malými úpravami vyskúšať. Placky sú neutrálne, dajú sa jesť na slano aj na sladko a sú zaujímavou kombináciou chuti, niečo medzi našími lievancami a šúlancami. Určite sa oplatia vyskúšať. Okrem toho výborný recept na spotrebovanie zvyšku uvarených zemiakov z predošlého dňa.


Potrebujete:

  • 500g v slanej vode bez šupky uvarených zemiakov
  • 500g hladkého tvarohu
  • 60g hl. Múky
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • Štipka soli
  • 1 vajíčko+ 1 žĺtko
  • 3PL cukru

Postup:

  • Zemiaky pokrájať a bez šupky uvariť v slanej vode. Nechať úplne vychladnúť a roztlačiť na kašu.
  • Pridať tvaroh, múku, pudingový prášok,vajíčko, žĺtko, soľ a cukor. Všetko dobre premiešať až vznikne homogénna zmes.
  • V panvici zohriať olej s trochou masla a najlepšie naberačkou na zmrzlinu dávať do oleja cesto, a to potom pritlačiť na plocho aby vznikla placka. Na miernom ohni opiecť ca. 3 min. z každej strany do zlatista.
  • Ja som ich podávala s jahodovou marmeládou a rozmixovaným jablkovým kompótom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*