Špenátová panvica s ryžou

Špenátová panvica s ryžou

Toto jedlo je vynikajúco šťavnaté a aromatické. Spracováva sa v ňom väčšie množstvo listového špenátu a je tak bohaté na železo. Keď pripravujem pre deti, dávam do jedla viac ryže a menej špenátu (ca. 1/2kg), pre mňa je pomer opačný :). Takisto sa dá pripraviť s mäsom, alebo ho úplne vynechať. Velmi jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré som sa naučila od svokry.

Suroviny:

  • 1 cibuľa (červená)
  • (250g hov. Mletého mäsa prípadne klobáska)
  • 1/2 šálky ryže
  • 500g čerstvého špenátu
  • 4ks rajčín
  • 1čl paprikového pyré
  • 1čl rajčinpvého pyré
  • 1 paprika kápia
  • 200ml vody/vývaru
  • Čili

Postup:

  • Najskôr opražíme na oleji cibuľku pokrájanú na drobno.
  • Kdo chce môže kvôli chuti pridať hovädzie mleté mäso alebo klobásku a opekať spolu s cibuľkou. Možno aj celkom vynechať.
  • Pridáme rajčinovú a paprikovú pastu a opečieme.
  • Papriku pokrájame na kocky, rajčiny ošúpeme a takisto pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli a pomaly opekáme.
  • Pridáme za hrsť neumytej ryže (v tomto jedle je dobré keď v ryži ostane škrob, ktorý omáčku neskôr pekne spojí, preto sa neumýva) a zalejeme všetko vodou alebo vývarom.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením a 1čl sladkej papriky, prípadne sušeného čili podľa chuti. 
  • Keďže som mala doma len guľatú ryžu, nechala som túto najskôr 15min spolu s cibuľovou zmesou na nízkom ohni variť. Pri basmati ryži stačí nechať variť zakryté 5min.
  • Potom pridaáme umyté listy špenátu pokrájané na prúžky a nechať spolu dusiť prikryté ďaľších 5minút. Ak použijete baby špenát, netreba nič krájať.
  • Počas varenia by mala ryža ostať mokrá a stále byť v tekutine, ak sa vyparí tak rovnako ako pri varení rizota, treba doliať za naberačku vývaru.
  • Na servírovanie môžeme ponúknuť vajíčko. Buď ho rozklepneme priamo na horúci pokrm a necháme na ryži uvariť vo forme volského oka alebo ho možno osobitne opiecť na panvici a priložiť k hotovému pokrmu.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Výborná špenátová panvica s ryžou_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*