Skvely bezmäsitý pokrm pripravovany zo svetlej odordy cukiny. super intenzívna chut a aróma.
Suroviny:
- 2 veľké cukety
- 1 cibuľa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 1 zelená (špicatá) paprika
- 3 PL olivového oleja
- 1 čl paprikovej pasty
- 1š rajčinovej pasty/pyré
- 400 ml vody
- čili
- soľ a korenie
- 250ml vody
Postup
- Najskôr opražíme na oleji cibuľku pokrájanú na drobno.
- Cuketu pokrájame na kocky a pridáme k cibuli a asi 15-20 pomaly opekáme.
- Pridáme rajčinovú a paprikovú pastu a opečieme.
- Papriku pokrájame na kocky, rajčiny ošúpeme a takisto pokrájame na kocky. Pridáme k cibuli a pomaly opekáme.
- Podlejeme všetko vodou a ochutíme soľou, čili a korením.
- Necháme zakryté dusiť asi 10-15 minút potom môžeme servírovať.
- Ja osobne pridávam ešte trochu citrónovej šťavy, ale túto možno aj vynechať.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: