Sýta a jednoduchá polievka plná chuti.
Potrebujete:
- 1/4 hlávky bielej kapusty
- 2PL rajčinového pretlaku (koncentrovaného)
- 1 cibuľa
- 20g klobásky
- 2-3 zemiaky
- 1,5l vody/vývaru
- 1čl kr. cukru
- soľ, čierne korenie
- 1čl sušené čili, drtená rasca
Postup:
- Kapustu pokrájame na tenké pásiky, tieto potom po šírke rozkrojíme na menšie kusy.
- V hrnci nahrejeme olej, pridáme cibuľu a klobásku pokrájanú na drobno a pomaly opekáme. Keď začne cibuľa dostávať zlatistú farbu, pridáme pretlak a opekáme ešte 2-3 minúty.
- Zalejeme vodou/vývarom a pridáme kapustu ako aj na kocky pokrájané zemiaky.
- Osolíme, pridáme cukor a okoreníme čiernym korením. Potom necháme zovrieť a následne varíme na miernom ohni 25-30 minút.
- Na záver dochutíme čili a kmínom. Osobne mám túto polievku rada pikantnú, takže čili nešetrím. Kmín zas pomôže predísť možnému nadúvaniu s kapusty, takže takisto ním nešetrím.
- Pred servírovaním pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať.