Tieto ananásové rezy sú pripravené z 1 celého ananásu a ich chuť je mierne exotická a svieža v spojitosti so sladkou čokoládovou piškótou. Namiesto čerstvého môžete použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy.
Tento jednoduchý hrnčekový recept zvládne každý. Na meranie použite šálku s objemom 250ml. Výsledkom budú chutné svieže rezy, ktoré sa okrem iného tiež výborne
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. Cukru
- 2 šálky hl. múky
- 1 + 1/2 šálka mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Suroviny na plnku:
- 1 balenie (500g) jemného tvarohu
- 1 balenie kyslej smotany (200ml)
- 4 PL pr cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie drtenej želatíny
- 1 zrelý veľký ananás
- 450ml vody
- 6Pl kr cukru
- 2 balenie tortového želé
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
- Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
- Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
- Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
- V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
- Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
- Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
- Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí.
- Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes.
- Zákusok necháme opäť aspoň hodinu chladnúť predtým než ho nakrojíme.
Tento recept patrí do kategórie- hrnčekové recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Super rýchle hrnčekové brownies
Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept