Hrnčekové Ananásové rezy

Hrnčekové Ananásové rezy

Tieto ananásové rezy sú pripravené z 1 celého ananásu a ich chuť je mierne exotická a svieža v spojitosti so sladkou čokoládovou piškótou. Namiesto čerstvého môžete použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy.

Tento jednoduchý hrnčekový recept zvládne každý. Na meranie použite šálku s objemom 250ml. Výsledkom budú chutné svieže rezy, ktoré sa okrem iného tiež výborne

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. Cukru
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 + 1/2 šálka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 4 PL pr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 1 zrelý veľký ananás
  • 450ml vody
  • 6Pl kr cukru
  • 2 balenie tortového želé

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
  • Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
  • Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
  • V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
  • Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
  • Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí.
  • Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes.
  • Zákusok necháme opäť aspoň hodinu chladnúť predtým než ho nakrojíme.

Tento recept patrí do kategórie- hrnčekové recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*