Ananasová torta bez váženia

Lahodná svieža torta s maslovým korpusom po vzoru švédskej torty “Kladdkaka”, k tomu krásne krémovitá plnka s príchuťou pribináčika a samozrejme ananás ?, to je chuť leta.

Na cesto potrebujete:

  • 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
  • ½ masla izbovej teploty
  • ½ šálky kukuričného škrobu
  • 1 šálka hladkej múky
  • štipka soli
  • 2čl prášku do pečiva
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2 vajíčka

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie jemného krémovitého syru (mascarpone/Lučina – 250g)
  • 1 balenie jemného tvarohu (250g)
  • 6Pl pr. Cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 4pl vody

Okrem toho:

  • 1 čerstvý ananás (alebo 1 konzerva ananásu so šťavou)
  • 250ml vody
  • 4pl kr. Cukru
  • 1 balenie číreho tortového želé

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kukuričný škrob (alebo vanilkový pundingový prášok) a vanilkový cukor a všetko dobre premiešame. Cesto dáme do zakrytej nádoby a necháme buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
  • Cesto rozvaľkáme medzi 2 papiermy na pečenie, spodný papier odstránime a cesto preklopíme do vymastenej tortovej formy. Odstránime aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestnime do formy. Kdo je nedočkavý ako ja, môže mäkké cesto skúsiť natrieť rovnomerne do formy aj bez chladenia.
  • Potom cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 30min. Korpus necháme kompletne vychladnúť.
  • Ananás ošúpeme, pokrájame na malé kúsky a zalejeme 250ml vody. Pridáme cukor a varíme ca. 15min. na miernom ohni. Ananás zlejeme (šťavu odložíme stranou na neskôr) a necháme ho vychladnúť.
  • Na plnku zmiešame krémovitý syr s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom.
  • Želatínu zalejeme 4pl vody a krátko nahrejeme na sporáku (nesmie zovrieť) len toľko aby sa želatína rozpustila. Keď je želatína tekutá, prilejeme k tvarohovej zmesi a dobre premiešame aby sa želatína rovnomerne rozmiestnila.
  • Následne pridáme do plnky vychladnuté ananasové kusy a premiešame.
  • Plnku na nesieme na korpus okolo ktorého sme umiestnili cukrarenskú obruč, zarovnáme a necháme 1-2 hod. v chlade.
  • Na záver primiešame do šťavy z ananasu tortové želé s za stáleho miešania zohrievame na sporáku až zmes zhustne a dostane pudingovú konzistenciu. 5min. necháme vychladnúť a potom nalejeme na stuhnutú plnku. Opäť necháme ca 1/2hod. Chladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*