Rebarboru veľa ľudí moc neuznáva, vyzerá tak zvláštne a chutí mierne kyslasto a napriek tomu sladko. Ale ak ste ju už vyskúšali, tak ste určite aj zistili ako veľmi sa chuťovo podobá jahodám. A tak nieje prekvapivé, že mnohé recepty využívajú práve túto chuťovú dvojicu pri pečení o to viac, že majú aj sezónu v rovnakom čase. Tieto muffiny sú skvelým rýchlym pohostením a verte, že zachutia aj odporcom rebarbory.
Jump to Recipe
Jahodovo-rebarborové muffiny
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
3 vajíčka
1 šálka kr. Cukru
½ balenie prášku do pečiva
1 šálka bieleho jogurtu
1,5 šálky hl. Múky
½ šálky oleja
2PL masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor- Mrvenička
1 žĺtko
3Pl masla izbovej teploty
3Pl pr. cukru
6Pl hl. múky- Okreme toho
ca 8ks jahôd
1-2 ks rebarbory
1 vanilkový cukor
Postup
- Trúbu si dáme prehriať na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
Následne pridáme Jogurt, maslo ako aj suché položky – prášok do pečiva, vanilkový cukor a múku.
Vypracujeme hladké cesto. - Jahody a reboaboru umyjeme a pokrájame na menšie, v príprade jahôd rozpolíme, rebaboru pokrájame na kocky. Ak nieje ovocie dostatočne sladké, obalíme ho vo vanilkovom cukre.
- Na mrveničku si zmiešame maslo, cukor, múku a žĺtko a vypracujeme drolivé cesto. Necháme ho krátko v chlade.
- Následne do cesta primiešame časť jahôd aj rebabory a premiešame. Cesto nanesieme do muffinových formičiek, ktoré sme umiestnili na muffinový plech. Na vrch ozdobíme ešte jahodou alebo rebarborou a posypeme mrveničkou.
- Takto pripravené pečieme pri 180C ca 30 minút do zlatista.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV