Tento Cheesecake je naozaj nenáročný na prípravu, na miešania treba asi 10min. zvyšok vybaví trúba a chladnička. A takisto je to spodné cesto také lahodné, že pomaly si už začínam pripadať ako Cheesecake-holik :), tolko Cheesecake som už dávno nepiekla. A to najlepšie, dá sa servírovať aj chladený, proste ideálny desert do teplých dní. Je to takisto recept bez váženia.
Na cesto potrebujete:
- 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
- ½ masla izbovej teploty
- ½ šálky kakaového prášku
- 1 šálka hladkej múky
- štipka soli
- 2čl prášku do pečiva
- 1 Vanilkový cukor
- 2 vajíčka
Na plnku potrebujete:
- 1 šálka malín
- 5PL vody
- 1 balenie drtenej želatíny
- 2PL vody
- 1 Salko
- 1 balenie (250g) jemný krémovitý syr (Lučina/Mascarpone)
- 1 kyslá smotana
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
- Pridať múku, prášok do pečiva, soľ, kakao a vanilkový cukor a všetko dobre premiešať. Cesto dať do zakrytej nádoby a nechať buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
- Cesto rozvaľkať medzi 2 papiermy na pečenie, spodný papier odstrániť a cesto preklopiť do vymastenej tortovej formy. Odstrániť aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestniť do formy. kdo je nedočkavý ako ja, môže mäkké cesto skúsiť natrieť rovnomerne do formy aj bez chladenia.
- Potom cesto nechať v trúbe pri 180⁰C ca. 30min. piecť. Korpus nechať kompletne vychladnúť.
- Maliny dať do hrnca spolu s vodou a nechať krátko povariť až zmäkknú (ca. 5min.). Potom ich prepasírovať do misky cez sítko a zmes nechať vychladnúť.
- Salko vymiešať s krémovtým syrom a smotanou do hladka. Pridať maliny (2PL zmesy si odložiť na ozdobu) a všetko dobre premiešať.
- Potom želatínu zaliať 2PL vody a za miešania jemne v hrnci zohriať. Želatína sa nesmie variť len zohriať. Miešať až sa kompletne nerozpustí.
- Potom odobrať 1PL z malinovej zmesy a pridať k želatíne, dobre rozmiešať a potom všetko vliať do zvyšnej malinovej zmesy.
- Okolo čokoládového korpusu umiestniť cukrárenskú obruť a na cesto naliať malinovú zmes. Na zmes potom spraviť pár bodiek zvyšnými rozvarenými malinami a po tých prejsť špáratkom ať sa vytvoria slzičky na ozdobu.
- Cheesecake nechať najlepšie na noc v chladničke stuhnúť.