Opäť raz som dostala chuť na obrátený koláč. Postup pri ktorom sa dáva ovocie na spodok zapekacej nádoby a potom zalieva cestom je skvelý na využitie akéhokoľvek mäkkého ovocia, a také sú aj vyzreté hrušky. Okrem hrušiek dominuje chuť tohto koláča tiež chuť mandiel, vskutku chutná kombinácia. Na meranie vám poslúži šálka s objemom 250ml.
Suroviny:
- 1kg mäkkších hrušiek
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 šálky mandiel posekaných na plátky alebo menšie kusy
- + prípadne rovnaké množstvo mandiel na ozdobu
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky bieleho jogurtu
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1.5 šálka hl. múky
- (šťava z 1/2 citróna, 150g pr. cukru na polevu)
Postup:
- Zapekaciu nádobu si vymažeme maslom a posypeme cukrom (trstinovým) ako aj mandľami.
- Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polku a vyberieme im jadierka. Následne buď rozpolíme alebo celé polky kladieme do zapekacej nádoby na zmes cukru a mandiel.
- Na cesto zmiešame vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a biely jogurt.
- Následne pridáme prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme na hrušky.
- Pečieme najskôr zakryté pri 160C po dobu 45 minút a potom odokryté ešte ďaľších 15-20 minút až sa cesto zocelý.
- Kdo chce môže po vychladnutí poliať povrch koláča citrónovou polevou a posypať zvyšnými mandľami.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu
Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]
-
Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii
Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]
-
Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom
Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]