Opäť raz som dostala chuť na obrátený koláč. Postup pri ktorom sa dáva ovocie na spodok zapekacej nádoby a potom zalieva cestom je skvelý na využitie akéhokoľvek mäkkého ovocia, a také sú aj vyzreté hrušky. Okrem hrušiek dominuje chuť tohto koláča tiež chuť mandiel, vskutku chutná kombinácia. Na meranie vám poslúži šálka s objemom 250ml.
Suroviny:
- 1kg mäkkších hrušiek
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 šálky mandiel posekaných na plátky alebo menšie kusy
- + prípadne rovnaké množstvo mandiel na ozdobu
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky bieleho jogurtu
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1.5 šálka hl. múky
- (šťava z 1/2 citróna, 150g pr. cukru na polevu)
Postup:
- Zapekaciu nádobu si vymažeme maslom a posypeme cukrom (trstinovým) ako aj mandľami.
- Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polku a vyberieme im jadierka. Následne buď rozpolíme alebo celé polky kladieme do zapekacej nádoby na zmes cukru a mandiel.
- Na cesto zmiešame vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a biely jogurt.
- Následne pridáme prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme na hrušky.
- Pečieme najskôr zakryté pri 160C po dobu 45 minút a potom odokryté ešte ďaľších 15-20 minút až sa cesto zocelý.
- Kdo chce môže po vychladnutí poliať povrch koláča citrónovou polevou a posypať zvyšnými mandľami.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Obrátený hruškový koláč s mandľami – hrnčekový recept
Opäť raz som dostala chuť na obrátený koláč. Postup pri ktorom sa dáva ovocie na spodok zapekacej nádoby a potom zalieva cestom je skvelý na využitie akéhokoľvek mäkkého ovocia, a také sú aj vyzreté hrušky. Okrem hrušiek dominuje chuť tohto koláča tiež chuť mandiel, vskutku chutná kombinácia. Na meranie vám […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]