Obrátený hruškový koláč s mandľami - hrnčekový recept Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk slovensko

Obrátený hruškový koláč s mandľami – hrnčekový recept

Opäť raz som dostala chuť na obrátený koláč. Postup pri ktorom sa dáva ovocie na spodok zapekacej nádoby a potom zalieva cestom je skvelý na využitie akéhokoľvek mäkkého ovocia, a také sú aj vyzreté hrušky. Okrem hrušiek dominuje chuť tohto koláča tiež chuť mandiel, vskutku chutná kombinácia. Na meranie vám poslúži šálka s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 1kg mäkkších hrušiek
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky mandiel posekaných na plátky alebo menšie kusy
  • + prípadne rovnaké množstvo mandiel na ozdobu
  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky bieleho jogurtu
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1.5 šálka hl. múky
  • (šťava z 1/2 citróna, 150g pr. cukru na polevu)

Postup:

  • Zapekaciu nádobu si vymažeme maslom a posypeme cukrom (trstinovým) ako aj mandľami.
  • Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polku a vyberieme im jadierka. Následne buď rozpolíme alebo celé polky kladieme do zapekacej nádoby na zmes cukru a mandiel.
  • Na cesto zmiešame vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a biely jogurt.
  • Následne pridáme prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme na hrušky.
  • Pečieme najskôr zakryté pri 160C po dobu 45 minút a potom odokryté ešte ďaľších 15-20 minút až sa cesto zocelý.
  • Kdo chce môže po vychladnutí poliať povrch koláča citrónovou polevou a posypať zvyšnými mandľami.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Obrátený hruškový koláč s mandľami – hrnčekový recept

Opäť raz som dostala chuť na obrátený koláč. Postup pri ktorom sa dáva ovocie na spodok zapekacej nádoby a potom zalieva cestom je skvelý na využitie akéhokoľvek mäkkého ovocia, a také sú aj vyzreté hrušky. Okrem hrušiek dominuje chuť tohto koláča tiež chuť mandiel, vskutku chutná kombinácia. Na meranie vám […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*