Na toto drobné pečivo budete potrebovať formičku na tvorbu ulítok, ale oplatí sa ju mať. Existuje množstvo variantov ulitiek, od vanilkových po malinové až po čokoládové. U nás idú práve tieto najlepšie. Na plnku používam ganache – teda zmesku smotanovej šľahačky a čokolády.
Suroviny:
- 300 g piškót
- 100 g práškového cukru
- 120 gramov masla
- 2 PL mlieka
- (1čl instatnej kávy)
- 4 PL kakaa
Postup:
- Začneme tým, že poškóty dáme do sáčku či mixéra a rozdrtíme ich na čo možno najjemnejšie.
- Ja pre istotu ich ešte zvyknem preosiať cez sítko aby tam neostali žiadne väčšie kúsky. Potom dáme do misky.
- Mlieko nahrejeme a zalejeme ním piškóty. Necháme pár sa minút nabopnať.
- Pridáme maslo, cukor, kakao a kdo chce pridá tiež instatnú kávu.
- Potom rukamy vypracujeme hladké cesto a z neho urobíme šúlec. Ten pokrájame na ca 0,5 cm hrubé diely.
- Každé cesto potom natlačíme do formičky, v strede druhou formičkou vyrobíme otvor a takto prichystané dáme na tanier.
- Keď sú všetky hotové, necháme chladiť.
- na plnku som si nahriala 100ml smotany a pridala 100g tmavej čokolády a keď sa roztopila nechala túto zmes úplne vychladnúť až ztuhla. Samozrejme môžete zvoliť aj inú plnku.
- Keď naplníte ulítky, položíte tieto na piškótu a takto necháte opäť ztuhnúť.
- Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.