Jednoduché vykrajované vanilkové rožky

Vanilkové rožky patria k mojím vianočným favoritom ale dosť ma vždy odradzuje ich pracnáý príprava. To roľovanie rohlíčkov mi trvá vždy nekonečno. Skúšala som už mnohé zlepšováky ale konečne som našla ten najjednoduchší spôsob – vykrajovanie. Ide to super jednoducho a okrem toho je tvar rovnaký. Veľmi odporúčam vyskúšať. Z tohto množstva mi vyšlo 50 rohlíčkov.

Suroviny

  • 200 g masla izbovej teploty
  • 3 žĺtka + 1 vajíčko
  • 400g hl.múky
  • 200g na jemno postrúhaných orechov (vlašské/lieskovce/mandle)
  • 50g pr.cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • Na obaľovanie 100g pr.cukru+2 vanilkové cukry

Postup:

  • Žĺtky dajte do vysokej misy.
  • Pridajte múku, jemné orechy a kúsky mandlí. Pridajte tiež práškový cukor, vanilkový cukor, maslo izbovej teploty a štipku soli.
  • Všetko dobre premiešajte (najlepšie rukami), kým nevznikne hladké cesto. Na rozdiel od bežných maslových ciest toto nenechávam vychladnúť, ale hneď ho použijem.
  • Následne z cesta vytvoríme veľký valec, rozdelíme ho menšie diely a zvtych vyrobíme menšie šulce.
  • Potom ich roztlačíme na 2cm hrubý valec a potom kruhovou formičkou vykrajujeme polmesiace.
  • Rozhlíčky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180° približne 10 minút.
  • Počas pečenia dáme do misky 100 g práškového cukru a 2 vanilkové cukry a premiešame.
  • Ešte orúce rohlíčky obaľte v cukrovej zmesi z oboch strán (každý kus zvlášť) a potom nechajte vychladnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom bez múky

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom bez múky

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*