Kakaové nepečené včelie úliky

Na toto drobné pečivo budete potrebovať formičku na tvorbu ulítok, ale oplatí sa ju mať. Existuje množstvo variantov ulitiek, od vanilkových po malinové až po čokoládové. U nás idú práve tieto najlepšie. Na plnku používam ganache – teda zmesku smotanovej šľahačky a čokolády.

Suroviny:

  • 300 g piškót
  • 100 g práškového cukru
  • 120 gramov masla
  • 2 PL mlieka
  • (1čl instatnej kávy)
  • 4 PL kakaa

Postup:

  • Začneme tým, že poškóty dáme do sáčku či mixéra a rozdrtíme ich na čo možno najjemnejšie.
  • Ja pre istotu ich ešte zvyknem preosiať cez sítko aby tam neostali žiadne väčšie kúsky. Potom dáme do misky.
  • Mlieko nahrejeme a zalejeme ním piškóty. Necháme pár sa minút nabopnať.
  • Pridáme maslo, cukor, kakao a kdo chce pridá tiež instatnú kávu.
  • Potom rukamy vypracujeme hladké cesto a z neho urobíme šúlec. Ten pokrájame na ca 0,5 cm hrubé diely.
  • Každé cesto potom natlačíme do formičky, v strede druhou formičkou vyrobíme otvor a takto prichystané dáme na tanier.
  • Keď sú všetky hotové, necháme chladiť.
  • na plnku som si nahriala 100ml smotany a pridala 100g tmavej čokolády a keď sa roztopila nechala túto zmes úplne vychladnúť až ztuhla. Samozrejme môžete zvoliť aj inú plnku.
  • Keď naplníte ulítky, položíte tieto na piškótu a takto necháte opäť ztuhnúť.
  • Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom bez múky

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom bez múky

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*