Medovníkové domčeky

Toto čarovné vianočné pečivo vaše deti určite nadchne. Ja som si za týmto účlom kúpila fomičku v tvare domčeka ale ak takú nemáte, tak stačí keď si z papiera vystrihnete základný vzor ako predlohu a domček vyrežete nožom. A potom už ponechajte zvyšok roboty na kreativitu vaších detí.

Suroviny:

  • 200g medu
  • 170g masla izbovej teploty
  • 100g zukru
  • 1 veľké vajíčko
  • 650g hladkej múky
  • 1Pl perníkového korenia
  • vanilkový cukor
  • kôra z citróna alebo pomaranča
  • 1-2PL šťavy z citróna
  • 1 žĺtko na pomazanie

Na zdobenie

  • 200g pr. cukru
  • šťava z ca.1/2 citróna

Postup:

  • Med si nahrejeme v mikrovlnke.
  • Do misky dáme múku, vajíčko a cukor. Premiešame.
  • Potom pridáme maslo, med a koreniny – perníkové korenie, citrónovú kôru a vanilkový cukor.
  • Vypracujeme rukami hladké cesto do ktorého podľa potreby pridáme trochu citrónovej šťavy.
  • Takto pripravené cesto necháme aspoň deň oddychovať v chladničke.
  • Potom ceto vyroľujeme na pomúčenej ploche na ca. 0,5cm. Vykrojíme domčeky a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Kdo chce vykrojí tiež dvierka či okienka.
  • Pečieme pri 180C ca. 7-8 minút. Ešte vrelé potrieme žĺtkom a potom necháme vychladnúť.
  • Na zdobenie si preosejeme cukor a postupne pridávame citrónovú šťavu až vznikne kašovitá konzistencia.
  • Tú dáme do vrecka na zdobenie a spravíme malinký otvor. Tým potom zdobíme medovníkové domčeky.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Cesnakový monkey bread recept

    Cesnakový monkey bread recept

    Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*