Toto čarovné vianočné pečivo vaše deti určite nadchne. Ja som si za týmto účlom kúpila fomičku v tvare domčeka ale ak takú nemáte, tak stačí keď si z papiera vystrihnete základný vzor ako predlohu a domček vyrežete nožom. A potom už ponechajte zvyšok roboty na kreativitu vaších detí.
Suroviny:
- 200g medu
- 170g masla izbovej teploty
- 100g zukru
- 1 veľké vajíčko
- 650g hladkej múky
- 1Pl perníkového korenia
- vanilkový cukor
- kôra z citróna alebo pomaranča
- 1-2PL šťavy z citróna
- 1 žĺtko na pomazanie
Na zdobenie
- 200g pr. cukru
- šťava z ca.1/2 citróna
Postup:
- Med si nahrejeme v mikrovlnke.
- Do misky dáme múku, vajíčko a cukor. Premiešame.
- Potom pridáme maslo, med a koreniny – perníkové korenie, citrónovú kôru a vanilkový cukor.
- Vypracujeme rukami hladké cesto do ktorého podľa potreby pridáme trochu citrónovej šťavy.
- Takto pripravené cesto necháme aspoň deň oddychovať v chladničke.
- Potom ceto vyroľujeme na pomúčenej ploche na ca. 0,5cm. Vykrojíme domčeky a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Kdo chce vykrojí tiež dvierka či okienka.
- Pečieme pri 180C ca. 7-8 minút. Ešte vrelé potrieme žĺtkom a potom necháme vychladnúť.
- Na zdobenie si preosejeme cukor a postupne pridávame citrónovú šťavu až vznikne kašovitá konzistencia.
- Tú dáme do vrecka na zdobenie a spravíme malinký otvor. Tým potom zdobíme medovníkové domčeky.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept