Maková obmena klasického vianočného pečiva. Tentoraz som sa rozhodla lekvár zameniť za mliečnú nátierku ale samozrejme, že aj lekvár možno použiť na plnenie.
Suroviny:
- 75g masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtok
- 40g kryštálový cukor
- 100g hladkej múky
- 20g maku
- nutella/lekvár na plnenie
- čokoláda prípadne oriešky na ozdobu
Postup:
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme maslo izbovej teploty, mak a postupne pridávame preosiatú hladkú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodinu tuhnúť v chladničke.
- Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej vzor podľa toho, aké formičky chceme použiť, ja som zvolila kruhový tvar
- Vykrojené pečivo pokladieme na plech s odstupom a potom do každého druhého keksíku vykrojíme do vnútra ešte menší vzor.
- Pečieme pri 180°C do zhnednutia (ca 6 minút). Keď sú upečené, necháme ich aspoň 5 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
- Upečené keksíky natrieme pomazánkou alebo lekvárom a na vrch prilepíme keksík s vnútorným vzorom
- Kdo chce ozdobí roztopenou čokoládou prípadne orieškami.
- Uskladňujeme v uzavretej nádobe.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Makové linecké pečivo
Maková obmena klasického vianočného pečiva. Tentoraz som sa rozhodla lekvár zameniť za mliečnú nátierku ale samozrejme, že aj lekvár možno použiť na plnenie. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]