Skvelá jahodová zarolovaná torta

Máte rady rolády ale netrúfate si na ne, lebo sa vám cesto už potrhalo či nepodarilo zarolovať? Tak vyskúšajte túto tortu. Je to obdoba rolády, ale rolujú sa len malé pásy až z nich vznikne takto chutne vyzerajúca tortička. Celkový polomer z tohto množstva cesta na na ca. 20cm. Ak chcete vyrobiť väčšiu tortu, odporúčam vyrobiť 2 cestá.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 80g kr. cukru
  • 100g hl. múky

Suroviny plnka:

  • 1 šľahačka
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • jahodová marmeláda
  • 150g jahôd

Postup:

  • Vajíčka šľaháme s cukrom na najvyššom stupni 8-10 minúť až vznikne komplett tuhá pena.
  • Pridáme už len múku, ktorú jemne zapracujeme aby sme nezničili nadýchanosť cesta.
  • Na veľký plech dáme papier na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 10-15 minúť, až začne cesto voniať. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo cesto chladne si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuha.
  • Cesto potrieme po povrchu marmeládou a potom ho pokrájame na 5 pásov, ktoré sú podľa možností rovnako široké. Ak sú okraje cesta nerovné, tak ich odstránime.
  • Na to nanesieme šľahačku a rozotrieme.
  • Časť jahôd pokrájame na malé kocky. 2-3 ks si necháme na ozdobu.
  • Na šľahačku nanesieme jahody a zašneme roľovať. K tomu si pozrite najlepšie video. Roľujeme jeden plát za druhým ako pri slimákovom domčeku.
  • Na záver ozdobíme tortu zvyšnou šľahačkou a zvyšnými jahodami.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*