Máte rady rolády ale netrúfate si na ne, lebo sa vám cesto už potrhalo či nepodarilo zarolovať? Tak vyskúšajte túto tortu. Je to obdoba rolády, ale rolujú sa len malé pásy až z nich vznikne takto chutne vyzerajúca tortička. Celkový polomer z tohto množstva cesta na na ca. 20cm. Ak chcete vyrobiť väčšiu tortu, odporúčam vyrobiť 2 cestá.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 80g kr. cukru
- 100g hl. múky
Suroviny plnka:
- 1 šľahačka
- 1 stužovač šľahačky
- 1 vanilkový cukor
- jahodová marmeláda
- 150g jahôd
Postup:
- Vajíčka šľaháme s cukrom na najvyššom stupni 8-10 minúť až vznikne komplett tuhá pena.
- Pridáme už len múku, ktorú jemne zapracujeme aby sme nezničili nadýchanosť cesta.
- Na veľký plech dáme papier na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 10-15 minúť, až začne cesto voniať. Potom ho necháme vychladnúť.
- Zatiaľ, čo cesto chladne si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuha.
- Cesto potrieme po povrchu marmeládou a potom ho pokrájame na 5 pásov, ktoré sú podľa možností rovnako široké. Ak sú okraje cesta nerovné, tak ich odstránime.
- Na to nanesieme šľahačku a rozotrieme.
- Časť jahôd pokrájame na malé kocky. 2-3 ks si necháme na ozdobu.
- Na šľahačku nanesieme jahody a zašneme roľovať. K tomu si pozrite najlepšie video. Roľujeme jeden plát za druhým ako pri slimákovom domčeku.
- Na záver ozdobíme tortu zvyšnou šľahačkou a zvyšnými jahodami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.