Ak hľadáte rýchly koláč na spôsob bábovky, ktorý si pripravíte za pár minút a ktorý bude super nadýchaný a po pomarančoch pekne aromatický, tak toto je ten správny recept pre vás. Namiesto pomarančov môžete použiť samozrejme aj citróny. Ak chcete použiť aj šupku, nezabudnite ovocie dobre umyť a keď sa dá kúpiť v bio kvalite.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- šťava z 2 veľkých pomarančov (+kôra)
- 50g kr. cukru
- 50ml oleja
- 300g hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup:
- Vajíčka vyšlaháme s cukrom do tuhej peny.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pomarančovú kôru postrúhame a potom z pomarančov vytlačíme šťavu. Pridáme ju k cestu.
- Na záver primiešame prášok do pečiva a múku.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
- Kdo chce môže poliať cukrovou polevou vyrobenou zmiešaním 100g práškového cukru a pár lyžičiek pomarančovej šťavy.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.