Žemľovka z Croissantov

Voňavá, zlatistá a neuveriteľne jemná – presne taká, akú piekla moja babka v nedeľu poobede. Vrstvy sladkých jabĺk, mäkkých rožkov, masla a štipky škorice sa premenia na dokonalý domáci dezert, ktorý zahreje nielen žalúdok, ale aj srdce. Najlepšia je ešte teplá, s práškovým cukrom navrchu alebo s lyžicou vanilkovej omáčky.

Jump to Recipe

Jablková žemľovka ako od mojej babky

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1kg jabĺk
    ca. 600g starších Croissant
    citrónová šťava + 3 PL kr. cukru
    1 vanilkový cukor
    2 PL cukru
    šupka z 1 citróna (najlepšie v bio kvalite)
    200ml smotany
    50g roztopeného masla
    1 vanilkový cukor
    2 vajíčka

Postup

  • Jablká pokrájame na polku a narežeme ich aby sa lepšie tepelne upravili. Polejeme ich šťavou z 1/2 citróna aby nezhndli, posypeme cukrom a vanilkovým cukrom a vložíme do vymasteného pekáča s odstupom.
  • Do priestorov medzi jablkami vložíme croissanty (aj treb aprekrojíme ich).
  • Pripravíme si nálev. Na to zmiešame smotanu s vajíčkom, cukrom a maslom a polejeme tým jablká aj croissanty.
  • Necháme zapekať pri 180C ca 45 minút do zlatista.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*