Ak ste už niekedy strávili dovolenku v Turecku tak určite ste mali možnosť vyskúšať aj túto grilovanú dobrotu – Adana kebab. Tradične sa servíruj v placke (baslama) a podáva s čerstvým šalátom alebo ešte častejšie s cibuľovým šalátom.
Jump to RecipeTip pre úspech:
Zmes poriadne premiešaj rukami, aby sa chute spojili a kebab držal tvar. Najlepšie chutí, ak ho necháš aspoň hodinku odležať v chladničke pred pečením či grilovaním.
Alternatíva:
Ak varíš pre deti alebo menej obľubujete pikantné chute, vynechaj časť korenia a pridaj trochu jogurtu – získaš jemnejšiu verziu, ktorú si obľúbia aj menší stravníci.
Podávaj s čerstvým pita chlebom, jogurtovým dipom a zeleninovým šalátom – a máš dokonalé rodinné jedlo s vôňou dovolenky.

Orientálna špecialita – Adana kebab
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg hovädzieho mletého mäsa
200g jahňacieho mletého mäsa (alternatívne bravčové)
1 červená paprika
1-2 cesnakové strúčiky
1 cibuľa
1PL soli
petržlenová vňať
2PL červenej sladkej papriky
1čl čierneho mletého korenia
Postup
- Nakrájaj cibuľu a červenú papriku nadrobno, pretlač cesnak a nasekaj petržlenovú vňať.Musia byť naozaj na jemno pokrájané alebo rozsekané kuchynským robotom.
Do veľkej misy daj hovädzie a jahňacie (alebo bravčové) mleté mäso.
Pridaj nakrájanú papriku, cibuľu, cesnak a petržlen. - Prisyp soľ, čierne mleté korenie a červenú sladkú papriku.
Všetko dôkladne premiešaj rukami — mies rukami aspoň 3–5 minút, aby sa chute spojili a zmes získala lepšiu konzistenciu. - Zmes nechaj aspoň pol dňa chladiť v chladničke.
- Zober kúsok zmesi (veľkosť tenisovej lotpy), a nans mäso pomalými pohybmi rokami obal okolo kovového špízu na grilovanie tak aby vznikla dlhá placka okolo špízu. Opeč na grili z oboch strán do chrumkava..
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































