Tento recept je inšpirovaný vegánskou kuchyňou, kde sa takzvaná aquawater, alebo voda z uvarenéeho cíceru nevyhadzuje ale používa ako náhrada za bielka. Po vyšľahaní s cukrom má totiž rovnakú konzistenciu ako bielková pena a chuťovo je veľmi neutrálna takže dobre kombinovateľná napríklad s chuťou čokoládu. Veľmi dôležité je, voda z cíceru by mala byť pred sľahaním dobre vychladená.
Čokoládová pena len z 3 surovín – Mousse au chocolat
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
(studená) voda z 1 konzervy zavareného cíceru (ca 150ml)),
1 šálka cukru
100 g tmavej čokolády
1 čajová lyžička kokosového tuku.
Postup
- Začneme tým, že si do hrnca dáme vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dám čokoládu a kokosový tuk a necháme nad parou topiť. Potom odoberieme a necháme mierne vychladnúť.
- Medzitým si zlejeme cícer a ponecháme vodu z cíceru. Cícer nevyhodíme ale použíjeeme napríklad ne tento chutný cícerový snack z trúby.
- K cícerovej vode pridáme cukor a necháme na najvyšších otáčkach mixéra šľahať asi 10 minút, až dostaneme dobre nadýchanú penu.
- Na záver k pene primiešame roztopenú čokoládu a hneď plníme do pohárov (neskôr stuhne preto to neodkladáme). Pripravené poháre necháme najlepšie ešte pol hodinu chladiť a potom servírujme napríklad s ovocím.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































