Čokoládová pena len z 3 surovín – Mousse au chocolat

Tento recept je inšpirovaný vegánskou kuchyňou, kde sa takzvaná aquawater, alebo voda z uvarenéeho cíceru nevyhadzuje ale používa ako náhrada za bielka. Po vyšľahaní s cukrom má totiž rovnakú konzistenciu ako bielková pena a chuťovo je veľmi neutrálna takže dobre kombinovateľná napríklad s chuťou čokoládu. Veľmi dôležité je, voda z cíceru by mala byť pred sľahaním dobre vychladená.

Čokoládová pena len z 3 surovín – Mousse au chocolat

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • (studená) voda z 1 konzervy zavareného cíceru (ca 150ml)),
    1 šálka cukru
    100 g tmavej čokolády
    1 čajová lyžička kokosového tuku.

Postup

  • Začneme tým, že si do hrnca dáme vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dám čokoládu a kokosový tuk a necháme nad parou topiť. Potom odoberieme a necháme mierne vychladnúť.
  • Medzitým si zlejeme cícer a ponecháme vodu z cíceru. Cícer nevyhodíme ale použíjeeme napríklad ne tento chutný cícerový snack z trúby.
  • K cícerovej vode pridáme cukor a necháme na najvyšších otáčkach mixéra šľahať asi 10 minút, až dostaneme dobre nadýchanú penu.
  • Na záver k pene primiešame roztopenú čokoládu a hneď plníme do pohárov (neskôr stuhne preto to neodkladáme). Pripravené poháre necháme najlepšie ešte pol hodinu chladiť a potom servírujme napríklad s ovocím.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*