Končí sa obdoba rebarbori a to ma priviedlo k tomu využiť rebaboru zo záhrady do týchto chutných koláčov na spôsob moravských koláčov s mrveničkou.
Kysnuté moravské koláče s rebarborou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
500g polohrubej múky
20g čerstvých kvasníc
1 PL cukru na kvások
1 čl soli
1 vajíčko +1 žĺtko na potretie
100g mäkkého masla
150ml mlieka
100ml vody- Okrem toho
1 malé vajíčko
3Pl masla izbovej teploty
3Pl pr. cukru
6Pl hl. múky
6ks reboarbori
Postup
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások. Do múky pridáme kvások, soľ, vodu, qwmierne teplé mlieko s cukrom a maslom.
Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť - Rebarboru pokrájame na menšie kúsky, pár kusov si ponecháme v ca 5cm dlhých kusov na ozdobu. Cesto vyrolujeme a potrieme jemným krémovitým syrom a potom rozložíme po celej ploche kúsky rebarbori. Ak treba osladíme cukrom a zarolujeme do rolky.
- Potom cesto rozdelíme na ca. 12 rovnako veľkých kusov a položíme ich na plech.. Potom ich opäť tieto prikryjeme a necháme ešte 20 minút oddychovať. Zatiaľ si pripravíme mrveničku.
- Maslo vložíme ho do misky a pridáme cukor. Premiešame. Následne pridáme vajíčko a múku a pomocou rúk vypracujeme drobivé cesto. Dáme ho na 15-20 minút do chladničky a potom rozdrobíme na pripravené cesto. Do stredu umiestníme kus rebarbori.
- Už len kraje cesta pomažeme roztrepaným žĺtkom a dáme piecť pri 200C po dobu ca 30 minút
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV