Chuť kokosu a ananásu sa skvelo dopĺňajú, nielen svojim pôvodom, obe sú exotické plodiny, ale aj chuťovo. Tento zákusok obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a okrem toho vláčny vanilkový krém, ktorý v kombinácii s ananásom produkuje tento skvelý osviežujúci zákusok.
Jump to Recipe

Jednoduché krémové kokosový zákusok s ananásom
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
4 vajíčka
150g kr. cukru
1 vanilkový cukor
½ prášku do pečiva
150g hl.múky
Šťava z 1/2 citróna
50g strúhaného kokosu
100ml mlieka
100ml oleja
Štipka soli- Krém
600ml mlieka
1 vanilkový pudingový prášok
1 vanilkový cukor
4Pl cukor
50g masla izbovej teploty- Kokosová plnka
130g strúhaného kokosu
1 balenie mascarpone
1 konzerva ananásu (bez šťavy)
3PL pr cukru20g strúhaného kokosu na ozdobu
Postup
- Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom a štipkou soli do penista. Počas šľahania postupne pridávame olej a ten tiež dobre prešľaháme aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu. Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- múku, kokos a prášok na pečenie. Na záver pridáme mlieko.
- Vypracujeme hladké cesto a nalejeme ho do formy na pečenie (20x20cm) a necháme piecť pri 160C ca 40 minút. Potom necháme vychladnúť a okolo umiestníme cukrárenskú obruč alebo ak máte silikónovú formu ako ja, ponecháme vo forme.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Na to dáme zohrievať do hrnca 550ml mlieka. V zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, potom uvaríme riedky puding, do ktorého pridáme maslo a potom ho prikryjeme potravinovou fóliou a zamotáme do uteráku aby nevychladol rýchlo.
- Ananás pokrájame na kocky a dáme do misky spolu s mascarpone, cukrom a kokosom. Vypracujeme krém.
- Na upečené cesto nalejeme 1/2 pudingovej zmesi, na to nanesieme kokosovú plnku a zarovnáme. Na vrch nalejeme (ešte teplý) zvyšok pudingu a necháme chladiť v chladničke ca 2-4 hodiny.
- Na záver vrch posypeme zvyšným kokosom a môžeme servírovať.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV