Rebarborový kysnutý koláč s posýpkou

Inšpirované slivkový koláčom od mojej starej mamy, tentoraz v prevedení s rebarborou.

Recept

Rebarborová hrnčeková bublanina s posýpkou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 500g polohrubej múky
    20g čerstvých kvasníc
    1 PL cukru na kvások
    1 čl soli
    1 vajíčko +1 žĺtko na potretie
    100g roztopeného masla
    250ml mlieka

  • Posýpka
  • 1 vajíčko
    1/5 (50g) masla
    2Pl pr.cukru
    1 hrnček (100g) múky

  • ca. 250g rebarbory + 1 vanilkový cukor

Postup

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s cukrom a maslom.
    Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť
  • Rebarboru očistíme, pokrájame na menšie kusy a pocukríme.
    Formu na pečenie vymastíme (ja som použila vysoký plech s veľkosťou 35*35cm) a potom do neho položíme cesto. Na vrch položíme rebarboru.
  • Na mrveničku zmiešame maslo, cukor, vajíčko a múku. Dáme chladiť do chladničky.
  • Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukami alebo postrúhame strúhadlom.
    Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista. Pre vybraním z formy necháme kompletne vychladnúť aby sa cesto nenatrhlo.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*