Inšpirované slivkový koláčom od mojej starej mamy, tentoraz v prevedení s rebarborou.


Recept
Rebarborová hrnčeková bublanina s posýpkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
500g polohrubej múky
20g čerstvých kvasníc
1 PL cukru na kvások
1 čl soli
1 vajíčko +1 žĺtko na potretie
100g roztopeného masla
250ml mlieka- Posýpka
1 vajíčko
1/5 (50g) masla
2Pl pr.cukru
1 hrnček (100g) múkyca. 250g rebarbory + 1 vanilkový cukor
Postup
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
- Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s cukrom a maslom.
Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť - Rebarboru očistíme, pokrájame na menšie kusy a pocukríme.
Formu na pečenie vymastíme (ja som použila vysoký plech s veľkosťou 35*35cm) a potom do neho položíme cesto. Na vrch položíme rebarboru. - Na mrveničku zmiešame maslo, cukor, vajíčko a múku. Dáme chladiť do chladničky.
- Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukami alebo postrúhame strúhadlom.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista. Pre vybraním z formy necháme kompletne vychladnúť aby sa cesto nenatrhlo.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV