Rebarborová omáčka je univerzálna sladkokyslá príloha, ktorá vynikajúco chutí s pečeným či grilovaným mäsom či syrom. Skvelo sa hodí aj k dezertom, palacinkám, ovseným kašiam či ako náhrada džemu do koláčov a tort. Rýchly a jednoduchý recept, ktorý využijete naplno!
Rebarborová omáčka – sladkokyslý doplnok k mäsu, syru a dezertom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
5ks rebarbory (ca 500g)
4PL cukru
50ml vody
2PL kukur. škrobu + 2PL vody
(1PL jahodového džemu)
Postup
- Rebarboru očistíme a pokrájame na kocky. Nešúpeme. Dáme do hrnca spolu s vodou a cukrom
- Varíme ca 10-15 minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je rebarbora ešte menej zrelá a nie celkom červená, môžete pre správnu farbu pridať trochu jahodového džemu.
- V trochu studenej vody rozmiešame škrob a pridáme k rebarbore, ktorá je ešte horúca až sa omáčka pekne zahustí.
- Kdo chce môže pridať dodatočnú arómu klinčekom či škoricou.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV