Tento pokrm vyzerá komplikovane, v skutočnosti to je však rýchlovka, ktorú môžete pripraviť za menej ako 20 minút a tak výborná aj ako chutný obed či večera. Či už servírovaná s ryžou alebo cestovinami, zatiaľ, čo si pripravíte tento pokrm, sa vám už uvarí príloha a tak môžete rovno servírovať.
Kuracie prsia v parmezánovej omáčke
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
400k kuracích pŕs (2 ks)
soľ, čierne korenie, 1čl sušený cesnak, 1čl červenej papriky
- Omáčka
2PL masla
2PL hl. múky
150ml vývaru
150ml sladkej smotany
50g strúhaného parmezánu
1čl sušeného cesnaku
soľ, čierne korenie
2PL posekanej petržlenovej vňaticitrónová šťava
Postup
- Začneme prípravou mäsa. Na to si kuracie prsia umyjeme, osušíme a v polovičke rozdelíme na 2 či 3 ks (podľa toho, aký veľký kus kuraích pŕs máme). Mäso okoreníme soľou, čiernym korením sušeným cesnakom a paprikou.
- Panvicu si nahrejeme, pridáme olej a mäso z prudka (na vysokom ohni) z oboch strán ca 2 minúty na stranu opečieme. Odložíme stranou.
- Do výpeku pridáme maslo a múku a krátko premiešame. Prilejem studený vývar a krátko odoberieme z ohňa. Dobre premiešame, aby zanikli prípadné hrudky a vrátime na oheň. Pridáme parmezán.
- Potom dochutíme soľou, korením a cesnakom (pozor, soľte obozrne, parmezán je už samotne slaný). Mäso vložíme do omáčky a necháme ešte 5-210 minút spolu dusiť.Na záver pridáme pár kvapiek citrónove šťavy.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Kuracie prsia v parmezánovej omáčke
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV