Môj otec rád pripravoval mäso na spôsob živánskej. Aj keď sa tradične táto pripravuje z bravčového mäsa, teoreticky môžete použiť akýkoľvek druh, ak zvolíte hovädzie musíte len dbať na to, aby bolo naozaj na tenko narezané, aby sa strihlo upiecť zatiaľ čo sa zemiaky tepelne upravia. V príprade kuracích pŕs tento problém nebudete mať, pretože tým stačí rovnako ako pri zemiakoch pol hodina v trúbe a sú hotové.
Jump to Recipe

Šťavnatá kuracia živánska v alobale
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g kuracích pŕs
1/2kg zemiakov
1 cibula
1 paprika
1-2 klobásky
soľ, čierne korenie, celá rasca, sušený cesnak
Postup
- Kuracie prsia nakrájajte na plátky – z jedného kusu ca 3 pláty. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Aj zemiaky pokrájajte na plátky, tak ako aj cibuľu a papriku. Kobásku pokrájame na menšie kusy.
- Kuracie prsia marinujeme. Posypeme ich soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom a pridáme tiež 1PL oleja. Dobre premiešame.
- Z alobalu si odtrhneme pás asi 20 cm široký a spodok pokvapkáme olejom. Na to dáme zemiaky, (ca 8plátkov) ktoré osolíme a okoreníme celou rascou. Pridáme tiež 1-2ks cibule a papriky, kus klobásy a na záver na vrch položíme kus mäsa. Všetko ešte pokvapkáme olejom, prípadne okoreníme čiernym korením a uzavrieme tak, aby vznikol balíček.
- Tieto balíčky potom kladieme s malým odstupom na plech.
- Prikryte plechom alebo fóliou a pečte v rúre pri 200 stupňoch približne 1/2 hodiny až je zelenina a mäso mäkké . Vďaka alobalu bude mäso krásne šťavnaté.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV